کشف پرتره مومیایی ها در یک مقبره

به گزارش مجله دور زمین، باستان شناسان، یک بنای خاکسپاری بزرگ را که تصویر متوفیان روی آن نقش بسته بود را در محوطه باستان شناسی جارزا در کشور مصر کشف کردند.

کشف پرتره مومیایی ها در یک مقبره

این بنا که به دوران بطلمیوسی مصر تعلق دارد در محوطه ای کشف شده است که باستان شناسان، کاوش در آن مکان را از سال 2016 شروع نموده اند. این بنا در 80 کیلومتری جنوب قاهره واقع شده است و در قرن سوم پیش از میلاد ساخته شده است.

این بنای خاکسپاری با استفاده از تکه سنگ های بزرگ ساخته شده است و چندین طبقه زیرزمینی را شامل می گردد. مجموعه ای از درهایی طاق دار به تالارهای خاکسپاری منتهی می گردد که در بعضی از آن ها تابوت های چوبی پرنقش و نگار با عبارات حکاکی شده مصری و یونانی وجود دارد.

قابل توجه ترین اکتشاف این کاوش در حقیقت مجموعه ای از پرتره های بسیار سالم است. این پرتره ها که با نام پرتره های مومیایی نیز شناخته می شوند، تصاویر دقیقی از متوفیان است که مستقیما روی تابوت های چوبی نقاشی می شدند. نقاشی کردن چهره متوفیان روی تابوت از دوران رومی مصر (سال 100 پیش از میلاد) شروع شد. این تصاویر قابل توجه در سبک های مختلفی خلق می شدند و اکنون شاخصه این دوره از تاریخ مصر محسوب می شوند. موزه های مختلفی در سراسر دنیا خانه این تابوت های چوبی نقاشی شده هستند.

این نخستین کشف بزرگ پرتره های فایوم مومیایی در بیش از یک قرن گذشته است. پیش تر فلندرز پتری، ـ باستان شناس بریتانیایی ـ با کاوش در هواره مجموعه ای از این آثار تاریخی را در سال 1887 میلادی خلق نموده بود. وون کافمان ـ باستان شناس آلمانی ـ نیز در سال 1910 آثار مشابهی را کشف نموده بود.

باستان شناسان بعلاوه با کاوش در این بنای خاکسپاری یک مجسمه سفالین را در تابوت چوبی و مجموعه ای از اسناد پاپیروسی سالم را کشف کردند.

منبع: گردشبان
انتشار: 12 آذر 1401 بروزرسانی: 12 آذر 1401 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 2322

به "کشف پرتره مومیایی ها در یک مقبره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف پرتره مومیایی ها در یک مقبره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید