بخش خصوصی، پیشران حل مسائل کشور به وسیله فناوری اطلاعات، زارع پور: هیچ کس با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در پی قطع اینترنت نیست

به گزارش مجله دور زمین، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد که حل مسائل کشور با تکیه بر فناوری قابل حل است و بخش خصوصی می تواند پیشران حل مسائل کشور به وسیله فناوری اطلاعات باشد.

بخش خصوصی، پیشران حل مسائل کشور به وسیله فناوری اطلاعات، زارع پور: هیچ کس با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در پی قطع اینترنت نیست

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات، صبح امروز در ملاقات با فعالان بخش خصوصی عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بابیان اینکه ابزار حل بیشتر مسائل کشور و آنچه به اسم چالش وجود دارد فناوری اطلاعات است گفت: به اعتقاد کارشناسان، همه مسائل مالی، فرهنگی و حتی حل معضل اشتغال را با راهکارهای فناوری پایه و عمدتا فناوری اطلاعات پایه می توان حل کرد.

وی اضافه کرد: بنابراین اگر ما - به اسم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- و همه کسانی که در حوزه فناوری اطلاعات فعال هستند دست به دست هم دهیم، می توانیم مسائل کشور را با هزینه بسیار کم و سرعت بالا حل کنیم که در این رابطه نقش بخش خصوصی بسیار کلیدی است. بخش خصوصی می تواند پیشران این حوزه باشد و تمام ظرفیت های خود را پای کار بیاورد تا به اهدافمان در حل مسائل کشور به وسیله فناوری اطلاعات دست پیدا کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه بار دیگر با تأکید بر اینکه محوری ترین برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهار سال پیش رو، تکمیل شبکه ملی اطلاعات است گفت: شبکه ملی اطلاعات می تواند بخش خصوصی کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به حرکت در آورد. در زنجیره ارزش شبکه ملی اطلاعات جا برای تمام کسانی که در بخش خصوصی فعالیت می نمایند وجود دارد که فعالیتشان را چند برابر نمایند و بتوانند در دایره برطرف نیازهای شبکه ملی اطلاعات کار نمایند.

وی با انتقاد از فضاسازی ها نسبت به شبکه ملی اطلاعات گفت: متأسفانه همچنان بعضی در کشور، شبکه ملی اطلاعات را به معنای قطع دسترسی با شبکه دنیای اینترنت می دانند. باید به اطلاع عموم مردم رساند که هیچ کسی با راه اندازی و تکمیل شبکه ملی اطلاعات در پی قطع شبکه دنیای اینترنت نیست.

زارع پور اضافه کرد: به اعتقاد من در حال حاضر حفظ استقلال کشور در فضای مجازی یک اصل است. البته استقلال در فضای مجازی به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست. استقلال به معنای این است که ارتباط مقتدرانه و با دست برتر با دنیا داشته باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به حذف بعضی برنامک های ایرانی از گوگل پلی گفت: در همین ماجرای اخیر، اگر ما ابزار یا زیرساخت های انتشار و توزیع اپلیکیشن های خودمان را نداشتیم الان با مسائل جدی روبرو می شدیم و هزاران کسب و کار با مشکل روبرو می شدند ؛ درحالی که الان ما ابزار مناسب را در اختیار داریم و با دست پر می توانیم مذاکره کنیم و معطل دیگران نیستیم تا برای ما معین تکلیف نمایند و این مایه خوشحالی است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که بعضی اپلیکیشن ها و پلتفرم ها در بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی، فضای مجازی را به تسخیر خود درآورده اند و به نوعی حکمرانی آن ها در این فضا با مشکل روبرو شده است؛ درحالی که ما در کشورمان و به پشتوانه جوانان نخبه در این زمینه ها احساس نگرانی نداریم و این هم نتیجه تدابیری است که درگذشته اندیشیده شده و جای تقدیر و تشکر دارد.

وی تاکید نمود که پیگیری استیفای حقوق این کسب و کارها در مجامع بین المللی در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه بابیان اینکه اگر در تصمیم گیری ها، بخش خصوصی حضور داشته باشد قطعاً ریل گذاری های غلط هم اصلاح می گردد گفت: مشکل ما مدیران این است که گاهی اوقات در پشت درهای بسته بدون آنکه خودمان را جای مصرف نماینده یا تولیدنماینده قرار دهیم تصمیم می گیریم، بعد هم گلایه داریم که چرا طرح های مصوب ما اجرایی نمی گردد.

وی اضافه کرد: ما در دوره تازه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نقش بخش خصوصی را در تصمیم گیری ها پررنگ خواهیم کرد و در تصمیم گیری ها سعی مان بر این خواهد بود که از نظرات بخش خصوصی استفاده کنیم؛ چون در نهایت مجری سیاست گذاری های تدوین شده به وسیله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بخش خصوصی و فعالان این حوزه خواهند بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به دغدغه فعالان بخش خصوصی نسبت به طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی گفت: هیچ کسی در کشور قائل به این نیست که فضای مجازی باید رها باشد چون همه زندگی مردم به این فضا گره خورده است و پیگیری حقوق مردم در این فضا در شرایط فعلی به صورت کامل امکان پذیر نیست. ولی نظام مند کردن این فضا نباید منجر به ایجاد مشکل برای کسب و کارها و مایه نگرانی عموم مردم گردد.

زارع پور ادامه داد: بنابراین من نسبت به این طرح احساس نگرانی نمی کنم چراکه معتقدم با تعامل خوب میان مجلس، دولت و همه فعالان این حوزه، می توان ضمن نظام مند کردن فضای مجازی کشور ، دغدغه های فعالین این بخش را هم مرتفع نمود و در نهایت این طرح منجر به بالندگی بیشتر فضای مجازی کشور گردد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سرانجام گفت: بار دیگر تأکید می کنم که ما در کنار بخش خصوصی هستیم و سعی مان بر این است که تمام تصمیماتمان برای شما مزیت ایجاد کند. تمام تلاشمان را می کنیم که ریل گذاری ها به سمتی باشد که حداکثر استفاده را از ظرفیت های فناوری برای کشور بکنیم تا مسائل کشور را حل کنیم.

در ابتدای این جلسه نمایندگان تشکلهای مختلف بخش خصوصی به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 23 شهریور 1400 بروزرسانی: 23 شهریور 1400 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 1942

به "بخش خصوصی، پیشران حل مسائل کشور به وسیله فناوری اطلاعات، زارع پور: هیچ کس با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در پی قطع اینترنت نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخش خصوصی، پیشران حل مسائل کشور به وسیله فناوری اطلاعات، زارع پور: هیچ کس با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در پی قطع اینترنت نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید