مشکل ضایعات غذایی در گردشگری، بزرگتر از آن چیزی است که تصور می شد
به گزارش مجله دور زمین، ضایعات غذایی در گردشگری یکی از مسائل مهمی است که به علت تعیین نبودن منابع دقیق آن، این روزها کوشش ها برای مبارزه با این مشکل، با چالش های جدیدی روبرو شده است.
به عقیده محققان، فاصله زیادی بین نحوه درک اتلاف مواد غذایی در صنعت گردشگری و نحوه محاسبه آن وجود دارد. ضایعات غذایی در رستوران ها، هتل ها و رویدادها ایجاد می شوند. این اندازه ضایعات می تواند تخمین زده شده و محاسبه گردد ولی همان طور که صنعت گردشگری روز به روز بزرگ تر و متنوع تر می گردد، ضایعات مواد غذایی هم در پی آن توسعه پیدا می نماید.
به گفته محققان دانشگاه فنلاند شرقی و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، فاصله زیادی بین درک ضایعات غذایی در صنعت گردشگری و نحوه محاسبه آن ها وجود دارد. ضایعات غذایی حاصل از هتل ها، رستوران ها و رویدادها قابل شناسایی هستند و می توان آن ها را محاسبه کرد ولی با توسعه روز افزون صنعت گردشگری و ایجاد تنوع در آن، منابع ایجاد ضایعات غذایی هم دچار تنوع و تعدد شده است.
به گفته محققان، تمرکز کردن روی پیشگیری از ضایعات غذایی آن هم فقط در سرویس های غذایی سنتی و اقامتگاه ها، این حقیقت را از یاد می برد که انواع گردشگری و انواع اقامتگاه از جمله خانه های گردشگر پذیر در حال توسعه است و صرف نظر کردن از این جنبه گردشگری، باعث از بین رفتن نتیجه کوشش ها در زمینه گردشگری پایدار است.
ضایعات غذایی یکی از مسائل مهم در سطح جهانی است و بعلاوه به عنوان برجسته ترین نوع ضایعات در پذیرایی از گردشگران شناخته می گردد. سالانه حدود 1/3 میلیارد تن مواد غذایی از بین می رود و ضایع می گردد که این اندازه برابر است با یک سوم و حتی نصف همه مواد غذایی مورد احتیاج برای مصرف انسان. ضایعات غذایی یک موضوع مهم زیست محیطی، اجتماعی و مالی است.
در واقع، صنعت گردشگری برای حل مشکل ضایعات غذایی با دلایل روبه رشد مالی، اجتماعی و قانونی روبرو است. گردشگری در جهانی امروز به بسته های مسافرتی و اقامت در هتل ها محدود نمی گردد. به لطف ضرورت جایگزین هایی مثل کمپ ها و کوچ سرفینگ و اقامتگاه هایی مثل ای بی ان بی، ماندن در خانه دوستان و اقوام یا سفر به اقصانقاط جهان با وسایل تفریحی، گردشگری امروزه بسیار تنوع پیدا نموده است. ضایعات غذایی در همه این اقامتگاه های خانگی گردشگری وجود دارد ولی تحقیقات کمی تابه حال روی آن اجرا شده است. کاهش ضایعات مواد غذایی از این منابع نیز بسیار لازم است.
مدیر تحقیقات دانشگاه فنلاند شرقی، یوهو پسونن، در این مورد می گوید:
می توانیم ببینیم که در صنعت گردشگری، بازیکنان کوششگری وجود دارند که پیروز شده اند ضایعات مواد غذایی خود را کاهش دهند و حتی پیروز شده اند آن را مدیریت نموده و به یک دارایی یا فرصت تبدیل نمایند. هنوز، این کوشش ها در سرویس های سنتی سرو غذا یا اقامتگاه های سنتی مثل هتل ها برای کاهش ضایعات غذایی کافی نیست و باید از همه اقامتگاه های گردشگری خانگی هم بخواهیم که در این زمینه کوشش نمایند. با تغییر و تحول در بخش گردشگری، تحقیق در خصوص ضایعات غذایی و گردشگری پایدار، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می نماید.
به گفته محققان، کاهش همه جانبه ضایعات مواد غذایی احتیاجمند این است که منابع و مقادیر آن شناسایی گردد و سهم گردشگری خانگی در آن نیز باید مورد محاسبه قرار بگیرد. به علاوه، در خصوص عوامل اصلی ایجاد ضایعات غذایی گردشگری خانگی و موانع کاهش آن باید مطالعه صورت بگیرد.
پسونن خاطرنشان می نماید:
ما به مدل هایی احتیاج داریم که تعیین کند ضایعات غذایی در اقامتگاه های خانگی چطور ایجاد می گردد و چطور ممکن است که در طول زمان روند آن تغییر کند. علاوه بر این، باید پلتفرم هایی را شناسایی کنیم که از آن می توان برای کاهش ضایعات غذایی استفاده کرد مثلا به وسیله شبکه های اجتماعی. در نهایت، همه این کوشش ها بر گردشگری پایدار و اقتصاد دورانی تاکید خواهد داشت.
منبع: کجارو