طرح ترافیک در تهران 155 ساله شد، قصه اولین خیابان و ممنوع الورود شدن خر ها و قاطر ها
به گزارش مجله دور زمین، طرح ترافیک که امروز در مرکز اجرا می گردد قدمتی بیش از 150 سال دارد. اولین بار این خر ها و قاطر ها بودند که در بعضی نقاط مرکز ممنوع الورود شدند، یعنی اجازه نداشتند هر جایی تردد نمایند.
به گزارش همشهری آنلاین، ساماندهی ترافیک مربوط به امروز و دیروز نیست و سابقه ای به بلندای پایتختی تهران دارد. این طرح برای اولین بار در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار با منع ورود چهارپایان باربر به محوطه میدان ارگ به اجرا عایدی.
علت اجرای این طرح نیز آن بود که پس از ساخت میدان توپخانه در ارگ سلطنتی، حوضچه ای در وسط میدان بنا، اطراف آن سنگ فرش و مسیر کالسکه رو ایجاد شد. مابقی میدان را هم به فضای سبز اختصاص دادند. عبور و مرور مال ها در همین قسمت بود که دردسرساز و باعث به وجود آمدن طرح ممنوعیت ورود مال ها به میدان ارگ شد به این صورت که اطراف باغچه با ستون های سنگی و نرده های چوبی محصور و از عبور و مرور چهارپایان در این میدان جلوگیری شد. این تحولات نخستین تمهیدات ترددی و ترافیکی برای عبور و مرور در تهران به شمار می رود.
اتخاذ منع عبور و مرور مال ها البته پیامدش مثبت بود و آن ایجاد خیابانی ویژه برای تردد چهارپایان بود که از آن به عنوان نخستین خیابان تهران نام برده می گردد؛ خیابان ناصریه یا ناصرخسرو کنونی.
طرح ترافیک و ممنوعیت ورود و خروج نسخه ای شد به ظاهر شفابخش از آن سال تا به امروز، که هر جا مدیران این شهر درندشت در مقابل آلودگی هوا و غول ترافیک کم می آورند دست به دامن آن می شوند و با ممنوعیت ورود و خروج خودرو ها در بعضی روز ها و بعضی منطقه ها بنا دارند کمی از دردسر های آن بکاهند.
منبع: فرارو