شایسته نیست نهادهای مدنی مستقل را زمینگیر کنیم
به گزارش مجله دور زمین، خبرنگاران/اردبیل رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل گفت: شایسته نیست نهادهای مدنی که به شکل مستقل بدون وابستگی به دولت فعالیت می نمایند، در فرایند فعالیت خود زمینگیر نموده و یا حرکت آنها را محدود و محصور کنیم.
رضا زرعی در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در اردبیل اظهار کرد: کانون وکلا که خدمات معاضدتی، تسخیری و مشاوره ای رایگان ارائه می نماید کمترین وابستگی به نهادهای دولتی دارد و به عنوان یک مجموعه مستقل در دفاع از حقوق موکلان خود سعی می نماید تا براساس سوگندی که به آن قسم یاد نموده فعالیت خود را به صورت تخصصی و حرفه ای انجام دهد.
وی با بیان اینکه این مجموعه در همه شرایط در کنار مردم بوده و کوشش نموده تا رسالت خود را به درستی انجام دهد، اعلام کرد: با شیوع کرونا در ماه های اخیر نه تنها بر تعداد واحدهای ارائه خدمات در ساختمان کانون اضافه کردیم بلکه با تامین مواد ضدعفونی نماینده و بهداشتی سعی کردیم تا سلامت همکاران، وکلا و مراجعین را نیز تامین کنیم.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل گفت: در این شرایط کرونایی خدمات مشاوره ای و معاضدتی ما به همراه انتخاب وکلای تسخیری برای پرونده های مختلف ادامه دارد و سعی بر این است تا با کمترین وابستگی به صورت مستقل و با درآمدزایی خدمات مناسبی را ارائه کنیم.
زرعی ادامه داد: از ظرفیت اعضا در قالب کمیسیون های مختلف و همچنین ترکیب هیئت مدیره استفاده می کنیم ولی با وجود همه خدمات وکلا از پوشش بیمه ای محروم بوده و با وجود سختی کار و انجام ماموریت از کمترین حمایت ها بهره مند هستند.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل در ادامه گفت: از اسفندماه و به دنبال شیوع کرونا قوه قضائیه اصلاح لایحه استقلال وکلا را از 25 کانون کشور درخواست نموده تا نظرات اصلاحی را در این زمینه جمع بندی کند.
زرعی بیان نمود: با توجه به شیوع کرونا نه تنها در اسفند بلکه تا به امروز فرصتی فراهم نشده تا اعضای هیئت رئیسه 25 کانون وکلای استان ها گردهم بیایند تا در این زمینه تصمیم گیری نمایند.
وی توضیح داد: اجازه نخواهیم داد تا استقلال وکلا مخدوش گردد و به اسم اصلاحیه استقلال وکلا با ماهیت کانون بازی کند چرا که معتقدیم در کنار گردن نهادن به قوانین حاکم بر کشور این حق موکل است که از وکیل مستقل بهره مند گردد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل اضافه کرد: در همه مراحل فعالیت وکلا از صدور مجوزها تا انتخابات شورای انتظامی بر کار ما نظارت دارد اما اینکه شورای عالی هماهنگی وکلا بخواهد بر فعالیت کانون نظارت کند، قابل قبول نیست و به هیچ وجه زیربار آن نخواهیم رفت.
زرعی اظهار کرد: وکیل مستقل در حقیقت با موکل مستقل برابری می نماید و کانون وکلا با توجه به ماهیت فعالیت خود اجازه نخواهد داد تا کوچکترین خدشه و خدعه ای به استقلال و فعالیت آن وارد گردد.
وی اعلام کرد: در شرایط کنونی امکان جمع شدن 300 نفر اعضای هیئت رئیسه کانون ها در یک مکان وجود ندارد و پرسش ما از مسئولان قضائی کشور این است که چه لزومی دارد در این شرایط اصلاح لایحه استقلال وکلا در دستور کار قرار گیرد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل ادامه داد: هرچند کانون وکلا نیز مانند دیگرنهادها نقص های خود را دارد اما راه اصلاح آن مخدوش شدن استقلال وکلا و مدیریت انتصابی نمی تواند باشد.
وی اجتناب از فراوری بدبینی را در نظام اسلامی ضروری خواند و گفت: نمی توان با وضع قوانین احساسی و مقطعی تصمیم گیری نموده و یا در امر قضاوت پیروز عمل کرد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان اردبیل با تاکید بر ضرورت تخصصی شدن کار وکلا در کنار تقویت برنامه های آموزشی بیان نمود: در حال حاضر کانون وکلای دادگستری استان اردبیل 600 وکیل و کارآموز دارد و همه ساله با اضافه شدن 40 تا 70 نفر کارآموز، میهمان و افراد بازنشسته حقوقی ادارات و قضات به این تعداد، این وکلا به بدنه حقوقی و قضائی استان تزریق می شوند.
زرعی ادامه داد: اگر پرونده ای نیز تودیع می گردد به دلیل تعدد وکلا در استان اردبیل است که به نوعی به بیکاری پنهان جامعه وکلا دامن زده می گردد که انتظار می رود مجلس لایحه ممنوعیت دوشغله ها را در حوزه وکالت تصویب نموده و اجازه ندهد افراد چندشغله وارد این حوزه شوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا