از افتخارات من، بودن در میان بچه های جنوب شهر است

به گزارش مجله دور زمین، محمود حکیمی در مراسم رونمایی از کتاب پیام محبت و تجلیل از خود گفت: از افتخارات من این است که در میان بچه های جنوب شهر هستم.

از افتخارات من، بودن در میان بچه های جنوب شهر است

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای خاتم(ص)، ویژه برنامه محفل مقتل و آیین رونمایی از کتاب پیام محبت، تازه ترین اثر داستانی انتشار یافته محمود حکیمی، عصر چهارشنبه (یکم آبان ماه) با حضور غلامرضا امیرخانی، مشاور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حمیدرضا شاه آبادی، مدیرعامل انتشارات مدرسه، مهدی کاموس، نویسنده، منتقد ادبی و پژوهشگر ادبیات، محمدصادق دهنادی، رییس فرهنگسرای خاتم(ص) و مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه 18 تهران، مدیران امور کتابخانه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، روحانیون و جمعی از نویسندگان و فعالان فرهنگی در سالن خانه دوست این فرهنگسرا برگزار شد.

در ابتدای این مراسم رییس فرهنگسرای خاتم(ص) درباره انگیزه برگزاری این مراسم گفت: بیش از نیم قرن تلاش خستگی ناپذیر استاد محمود حکیمی در خلق آثار ادبی ماندگار و متعهدانه و انتشار صد و هشتاد و پنجمین اثر ایشان با نام پیام محبت انگیزه ای است که ما را در اینجا گردهم آورده است.

محمدصادق دهنادی بیان نمود: خیلی از ما با هدف خدمت می آییم و می رویم اما مصداق العلماء باقون ما بقی الدهر آنانی هستند که با خلق آثار ماندگار، اندیشه های متعالی خویش را در هستی ماندگار می کنند و استاد حکیمی نیز نمونه بارزی از چهره های ماندگار فرهنگ و هنر ایران زمین است.

او با اشاره به نامگذاری کتابخانه ای به نام محمود حکیمی در محل فرهنگسرای خاتم(ص) اظهار کرد: 16 سال پیش که این فرهنگسرا با رویکرد تخصصی نوجوان فعالیت می کرد کتابخانه خود را به نام کسی مزین کرد که حق بزرگی بر حوزه ادبیات کودک و نوجوان دارد و پس از گذشت سال ها همچنان شاهد حضور گرم ایشان در این محیط فرهنگی هستیم.

رییس فرهنگسرای خاتم(ص) با تاکید بر اهمیت داستان در موضوع آموزش شناختی گفت: بر اساس یک تحقیق جهانی در سال 2017 از میان ابزارهای شناختی رسانه ها، داستان قدرتمندترین ابزار آموزشی معرفی شده است. البته ما خیلی قبل ترها به نیکی دیدیم، که پروردگار نیز در کتب آسمانی برای انتقال حکمت از زبان داستان و روایت استفاده نموده است.

دهنادی با بیان اینکه ظرافت کارنامه محمود حکیمی این است که هم داستان می نویسد و هم مخاطب هدفش، سختترین مخاطب یعنی نوجوانان است، اظهار کرد: نویسندگی برای بچه ها و نوجوانان به گونه ای که با زبانی ساده و شیوا آنان را با مفاهیمی متعالی همچون ظلم ستیزی و عدالت طلبی آشنا و اقناع کند، کار هرکسی نیست و از این منظر جای خالی داستان نویسی برای نوجوانان در فرهنگ کتابخوانی محسوس است، اما استاد حکیمی با بیش از نیم قرن و با خلق 185 اثر ماندگار به خوبی از پس این کار سخت برآمده و در سن 75 سالگی هم چنان باورمندانه و توانمند برای نسل های امروز و فردا می نویسد. در واقع با توجه به تاثیر عادات و افکار دوره نوجوانی در تمام عمر از جامعه ای که نویسندگان آن برای نوجوانان می نویسند، می توان انتظار کتابخوان شدن داشت وگرنه اگر سمت و سوی ادبیات به سمت فرمایشی و جشنواره ای بود و از نوجوان غافل شد، امیدی به فرهنگ کتابخوانی آن جامعه نیست.

در این مراسم همچنین مهدی کاموس، نویسنده ، منتقد ادبی و پژوهشگر و مولف زندگی و آثار محمود حکیمی در سخنانی با اشاره به جایگاه برجسته این نویسنده در ادبیات کودک و نوجوان گفت: از میان چهل کتابی که تالیف نموده ام، بهترین آن ها را چند اثری می دانم که با همکاری استاد حکیمی یا درباره ایشان نوشته ام.

او اضافه نمود: 22 سال پیش که در انتشارات مدرسه فعالیت می کردم، در یک دیدار با استاد محمود حکیمی آشنا شدم و از آن روز از ایشان جدا نشده و در کنار ایشان درس ها آموخته ام. استاد حکیمی همیشه به ما سفارش می کرد اگر حرفی برای گفتن دارید از طریق داستان به دیگران انتقال دهید.

کاموس با تمجید از نگاه عدالت جویانه و دین مدارانه محمود حکیمی در خلق آثار ادبی برای نوجوانان حتی قبل از انقلاب اظهار کرد: در دورانی که عرصه نویسندگی در خدمت طرح مباحث روشنفکرمابانه غربی بود استاد حکیمی اشراف زاده قهرمان را با نگاه و محورظلم ستیزی و حق طلبی خلق کرد و آثاری مبتنی بر آموزه های اسلامی نوشت. ایشان در آثار خود نگاه به انسان در تراز جهانی را از دهه چهل تا امروز حفظ نموده و امروز اگر کتاب پیام محبت نوشته می شود در صدد روشنگری پیام جهانی و انسانی حضرت رسول(ص) است و موضوع داستان با طرح دوستی میان شیعه و سنی فارغ از اقدامات ضد دینی وهابیون و تکفیری ها، قصد ترسیم محبت به عنوان جوهره تمام ادیان الهی را دارد. او البته ده ها سال قبل از داعش و تکفیری ها این مسائل را پیش بینی می کرد و در واقع خیلی جلوتر از زمان خود ایستاده بود.

غلامرضا امیرخانی، مشاور رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز در این مراسم ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی با اشاره به کتاب ابوالشهدا حسین بن علی نوشته عباس محمودعقاد، نویسنده مصری اظهار کرد: عقاد می گفت کلید شخصیت امام حسین(ع)، عزت بود و من معتقدم شخصیت و زندگی هر انسانی کلیدی دارد که راستا او را معین می کند.

او اضافه نمود: به اعتقاد بنده زندگی ادبی و شخصیت استاد حکیمی دو کلید دارد. کلیدی که از نیم قرن پیش با آثاری هم چون سلحشوران علوی، سوگند مقدس، طاغوت و دیگر آثار ایشان دری را به سوی آزادی خواهی، ظلم ستیزی و مبارزه با استعمار گشود و کلیدی که امروز با مودت و محبت در کتاب ارزنده ای هم چون پیام محبت راهگشای اندیشه نسل نوجوان و جوان است.

امیرخانی با ستایش از 30 سال معلمی و 50 سال نویسندگی محمود حکیمی گفت: استاد حکیمی یک عمر معلمی نموده و قلم زده است و هزاران نفر شیفته شخصیت و مرام والای ایشان هستند که در میان آنان بزرگان بی شماری را می توان یافت، اما حکیمی متواضعانه از کنار تمجیدها می گذرد چرا که فرزند خانواده ای محروم در محله های جنوب شهر بوده است و هیچ گاه تعلق خود را به محرومین فراموش ننموده و در تمام آثارش دفاع از محرومین را می بینیم. هم چنین توجه دادن به اهل بیت(ع) و گره گشایی از ذهن نوجوانان اهدافی است که حکیمی تمام عمر خود را صرف آن نموده است.

محمود حکیمی نیز در سخنانی ضمن قدردانی از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در برگزاری این مراسم گفت: من خود را شایسته این تعاریف نمی دانم و مرهون تمام بزرگوارانی هستم که مرا در این راستا یاری نموده اند.

او اضافه نمود: هم اکنون در حال نگارش کتابی در باره استاد جلال الدین همایی هستم که با وجود شخصیت عظیم علمی و ادبی تمام عمر در خدمت محرومین بودند.

حکیمی بیان نمود: من متولد جنوب شهر هستم و در تنگدستی بسیار اما در سایه تربیت والدینی معتقد به آموزه های اهل بیت(ع) بزرگ شدم. با چنین تربیتی در سن 15 سالگی در هیئت ها درباره ظلم ستیزی امام حسین(ع) سخنرانی می کردم و با همین نگاه از سنین جوانی شروع به نویسنددگی کردم و 50 سال با این باور نوشته ام و معتقدم ما هرچه داریم از اهل بیت(ع) است.

او همچنین گفت: یکی از افتخارات من این است که در میان بچه های جنوب شهر هستم و بوده ام و مایه مباهات من است که نامم بر کتابخانه ای است که سال ها میزبان نوجوانان و جوانان جنوب شهر بوده است.

در انتها این مراسم با حضور حضورغلامرضا امیرخانی، حمیدرضا شاه آبادی، مهدی کاموس و محمدصادق دهنادی ضمن رونمایی از کتاب پیام محبت با اهدای لوح تقدیر از سوی سرپرست سازمان فرهنگی هنری و هدایایی فرهنگی، از نیم قرن تلاش ادبی و روشنگرانه محمود حکیمی در عرصه ادبیات کودک و نوجوان تجلیل شد.

خوانش بخشی از کتاب پیام محبت توسط رویا صدیق، گوینده رادیو، مدیحه سرایی در وصف اهل بیت(ع) و اجرای مراسم پرچم گردانی پرچم گنبد حرم حضرت عباس(ع) از دیگر بخش های این برنامه بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 19 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 642

به "از افتخارات من، بودن در میان بچه های جنوب شهر است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از افتخارات من، بودن در میان بچه های جنوب شهر است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید