روسیه: نگران انتقال تروریست ها از سوریه به قره باغ هستیم
به گزارش مجله دور زمین، وزیر دفاع روسیه در تماس تلفنی با همتای ترک خود از انتقال تروریست های سوریه به قره باغ ابراز نگرانی کرد و وزیر دفاع ترکیه هم تاکید نمود که باکو را برای بازپس گیری اراضی خود یاری خواهد نمود.
جهت دریافت خدمات طراحی باغ ویلا ساده با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
به نقل از آناتولی ، خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه دوشنبه شب با سرگئی شویگو همتای روسی خود تماس تلفنی برقرار نموده و با وی درباره تحولات مربوط به قره باغ بحث و گفت وگو کرد.
وزارت دفاع ترکیه در این خصوص بیانیه ای صادر و خاطرنشان کرد که دو طرف در این تماس تلفنی در رابطه با درگیری های جمهوری آذربایجان و ارمنستان رایزنی کردند.
در ادامه بیانیه آمده که آکار در گفت وگوی تلفنی با شویگو بر لزوم اخراج نیروهای ارمنستان از خاک آذربایجان تاکید نمود.
وزیر دفاع ترکیه اضافه نمود: این ارمنستان است که باید آتش بس را در قره باغ شروع کند؛ به خصوص اینکه این کشور به غیرنظامیان حمله و آتش بس را نقض نموده است.
آکار با تاکید بر لزوم عقب نشینی فوری ارمنستان از قره باغ گفت: آذربایجان نمی تواند 30 سال دیگر منتظر باقی بماند. آنکارا از باکو برای کنترل مجدد برای اراضی خود حمایت خواهد نمود.
از سوی دیگر، یک مسئول وابسته به وزارت دفاع روسیه امروز، سه شنبه در یک نشست خبری به گفت وگوی تلفنی دیشب شویگو با آکار اشاره نمود و به نقل از وزیر دفاع روسیه گفت: ما نگران انتقال تروریست ها از خاورمیانه به قره باغ هستیم.
مقام مسئول وزارت دفاع روسیه اضافه نمود: روسیه نقش فعالی را در اجرای ابتکار عمل فدراسیون روسیه برای برقراری ثبات و امنیتی هرچه سریعتر در منطقه مورد مناقشه ناگورنو-قره باغ (قره باغ کوهستانی) خواهد داشت.
مسئول روسی تاکید نمود که هدف اصلی مسکو، توقف فوری درگیری ها در منطقه قره باغ و بازگشت باکو و ایروان به میز مذاکره است.
تنش بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در سال 1988 میلادی شروع و در سال 1992 میلادی به درگیری های نظامی تبدیل شد.
بر اثر این درگیری نظامی هفت شهرستان جمهوری آذربایجان به تصرف نیروهای ارمنستانی درآمد.
در سال 1994 میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش بس میان طرفین برقرار شد، ولی کوشش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه ای نداشت.
درگیری نظامی بین دو طرف آذری و ارمنی از ششم مهر 99 شروع شد و بر اساس اعلام مقام های جمهوری آذربایجان این کشور توانستبخشی از مناطق اشغالی خود را از تصرف ارامنه آزاد سازد.
وزرای امور خارجه آذربایجان و ارمنستان آدینه 19 مهر با میانجیگری روسیه درباره برقراری آتش بس از ساعت 12 روز شنبه 20 مهر به توافق رسیدند ولی ادامه درگیری نشان می دهد که این توافق چندان پایدار و جدی نبوده است. ، ایرنا
منبع: ایران آنلاین