برای در امان ماندن از کرونا در نانوایی ها چه کنیم؟
به گزارش مجله دور زمین، تهران (پانا) - نانوایی ها به دلیل رفت وآمد همیشگی مردم و صف کشیدن برای خرید نان، یکی از اماکن پرخطر از نظر انتقال کرونا محسوب می شوند. بنابراین هنگام مراجعه به نانوایی باید یکسری نکات بهداشتی را رعایت کرد تا از کووید-19 در امان ماند.
بنابر اعلام انجمن آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایرانیان، مردم ایران معمولا ترجیح می دهند که روزانه نان تازه خریداری کنند و غالبا در بسیاری از نانوایی ها اعم از لواش، تافتون، سنگگ و بربری برای دقایق طولانی باید درصف خرید نان بود. رعایت نکات زیر می تواند تا حد زیادی از سرایت بیماری COVID-19 در این واحدها، جلوگیری کند:
- سعی کنید تا حد امکان تعداد مراجعه خود به نانوایی را کاهش دهید.
- در صورت نیاز، حتما با خودتان حداقل یک جفت دستکش یکبار مصرف به همراه ببرید و بپوشید یا اسپری الکل به همراه داشته باشید.
- در هنگام حضور در نانوایی و در نوبت ایستادن از ماسک استفاده کنید.
- در نوبت نان، حتما فاصله حداقل یک و نیم متری را از دیگران رعایت کنید.
- در نوبت نان با مشتریان دیگر به صورت روبرو قرار نگیرید و ترجیحا با کسی صحبت نکنید.
- از دست زدن به کلیه سطوح و وسایل و دستگیره در در نانوایی خودداری کنید.
- محترمانه از افراد در نوبت درخواست کنید فاصله یک و نیم متری از یکدیگر را رعایت کنند.
- مواظب باشید به غیر از خودتان فرد دیگری به نان ها دست نزند.
- اطمینان داشته باشید هنگام برداشتن نان ها دستان شما با هیج جایی تماس نداشته است.
- حتما با خود برای خرید نان سفره یا کیسه نایلونی تمیز به همراه داشته باشید.
- اسکناس و سکه می توانند از عوامل سرایت بیماری باشند. بنابراین تا حد امکان از کارت خوان استفاده کنید و بعد از استفاده از کارتخوان دست های خود را یا اسپری الکل ضدعفونی کنید.
- سعی کنید فقط پول به اندازه خرید نان به نانوایی بدهید و از رد و بدل شدن پول خرد امتناع کنید.
- پول نان را می توانید از قبل در دستمال کاغذی یا کیسه فریز بگذارید و سپس دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- قبل از دست زدن به نان ها مجددا دست های خود را با محلول های ضدعفونی حاوی الکل 70 درصد ضدعفونی کنید.
- مراقب باشید تا در مجاورت افراد دارای سرفه و تنگی نفس و تب قرار نگیرید.
- ترجیحا خرید نان را در ساعات خلوت نانوایی ها انجام دهید.
منبع: خبرگزاری پانا