سنگ های تخت جمشید از کدام معدن آمدند؟
به گزارش مجله دور زمین، خبرنگاران: چهل معدن باستانی سنگ در اطراف شهر باستانی پارسه و تخت جمشید وجود دارند که هر یک از سازه های هخامنشی با سنگ های یکی از معدن ها بنا شده است.
این سنگ ها به نوشته دکتر اشکان رضایی پژوهشگر منظر فرهنگی به رنگ های سیاه، سفید، طلایی و مرمرین هستند و آرامگاه کوروش در پاسارگاد نیز از سنگ های همین معادن ساخته شده است.
به نوشته این کارشناس متمرکز بر منظر فرهنگی آثار تاریخی و طبیعی، یکی از مهمترین و بزرگترین معادن سنگ تخت جمشید، معدن سنگ الماس است که بر بلندای کوه تنگ خشک در نزدیکی سیوند واقع شده است.
براساس اعلام اشکان رضایی، بیشتر بناهای تخت جمشید و آرامگاه کوروش با سنگ های همین معدن بنا شدند.
دکتر رضایی می گوید: بخش هایی از این معدن باستانی در سالیان گذشته به وسیله بعضی افراد و با انگیزه های خاص با استفاده از دینامیت منفجر شده است.
براساس نوشته این کارشناس، مهمترین معماران و هنرمندان سنگتراش از سراسر پهنه ایران دوران هخامنشی و از اقوام مختلف به پارسه و تخت جمشید دعوت شدند تا بناهای باشکوه این میراث هخامنشی را برپا نمایند.
این متخصص منظر فرهنگی آثار تاریخی و طبیعی اعلام نمود: متاسفانه در سالیان دور بخش هایی از این معدن به وسیله بعضی افراد با استفاده از دینامیت منفجر شده است تا مهر تاییدی بر دشمنی و بیسوادی و ناآگاهی آنان نسبت به ارزش های تاریخی و طبیعی ایران باشد.
محوطه باستانی میراث دنیای تخت جمشید مهمترین محوطه باستانی ایران است که کاوش ها و آنالیز های باستان شناسی در آن بی وقفه ادامه دارد. تخت جمشید همیشه باستان شناس ها را در کشفیات خود شگفت زده نموده و هر بار که بخشی ازاین محوطه باستانی گگردده می گردد شگفتی های تازه ای از دوران هخامنشی در ایران و دنیا خلق می نماید.
منبع: صدای میراث