سفر هوایی بعد از عمل جراحی

به گزارش مجله دور زمین، سفرهای هوایی پس از عمل جراحی ممکن است برای بدن خطراتی را به همراه داشته باشد. به همین علت پزشکان و شرکت های هواپیمایی سفر هوایی را به بیمارانی که به تازگی عمل جراحی انجام داده اند، توصیه نمی نمایند. هر عمل جراحی چه جزئی باشد و چه سنگین قطعا به زمان برای بهبودی احتیاج دارد. در این مقاله به آنالیز این موضوع می پردازیم و بایدها و نبایدهای سفر هوایی بعد از عمل جراحی را بازگو خواهیم کرد با

سفر هوایی بعد از عمل جراحی

معمولا از بیماران خواسته می شود در این دوران کمی بیشتر احتیاط کنند. دوران ریکاوری یا بهبودی به اندازه زیادی به موفقیت عمل جراحی بستگی دارد. یکی از دستورات متداولی که به بیماران داده می شود پرهیز از سفر هوایی بلافاصله پس از عمل جراحی است. مدت زمانی که باید از سفر با هواپیما اجتناب کنید کاملا به نوع عمل جراحی تان بستگی دارد. این زمان بین 24 ساعت برای مواردی که عمل جزئی است تا 3 ماه برای اعمال جراحی سنگین متغیر است.

خطرات پرواز بعد از عمل جراحی

مد نظر داشته باشید که در ارتفاعات بالا هوا رقیق می شود. با اینکه بیشتر هواپیماهای تجاری با اکسیژنی که در ارتفاعات 1500 تا 2000 متری وجود دارد تنطیم می شوند یا تحت فشار قرار می گیرند، اما این اندازه هنوز 3.5 درصد از اکسیژنی که به طور عادی در هوا وجود دارد کمتر است. در نتیجه کسانی که دستگاه تنفسی شان دارای مشکل است به احتمال خیلی زیاد در ارتفاعات بالا با مشکلاتی روبرو خواهند شد. این حالت بیشتر برای کسانی که بیهوشی بیشتر از 30 دقیقه به وسیله داروهای بیهوشی داشته اند اتفاق می افتد. بعلاوه بیمارانی که اعمال جراحی قلبی و ریوی داشته اند سیستم تنفسی آنها عملکرد ضعیف تری دارد و بیشتر در معرض خطر هستند. مشکل دیگری که سفرهوایی دارد این است که باعث ترومبوز ورید عمقی می شود (لخته شدن خون در ساق و ران پا که این لخته می تواند در رگ ها حرکت کند و برای سلامتی بیمار خطرساز شود). این مشکل بیشتر به علت بی تحرکی است که درطول پرواز به مسافران تحمیل می شود. در نبود گردش خون عادی، خون در پاها جمع می شود و دچار رکود می شود. این امر سبب تشکیل لخته در پاها و سپس حرکت در قسمت های دیگر بدن می شود. ممکن است این لخته ها وارد شش ها شوند و مانع تنفس شود. آمبولی ریوی یکی از عوارضی است که در اثر بسته شدن سرخرگ به وسیله لخته خون ایجاد می شود. اگرچه، ترومبوز ورید عمقی بیشتر مسئله ای است که پیش از عمل اتفاق می افتد تا پس از آن، اما اخیرا کسانی که عمل جراحی انجام داده بودند بیشتر در معرض ترومبوز ورید عمقی قرار گرفته اند به علت اینکه اعمال جراحی علاوه برخود هواپیما تحرک این افراد را کم می نماید.

توصیه های ایمنی خطوط هوایی برای بیمارانی که عمل جراحی داشته اند

تمامی خطوط هوایی قوانین و آیین نامه های مخصوص به خود را برای بیمارانی که تحت عمل های جراحی قرار گرفته اند دارند. تعدادی از این توصیه های ایمنی را برایتان بازگو می کنیم:
  • آیا بیمار می تواند اثرات ناشی از هیپوکسی (کمبود اکسیژن در بافت های بدن) خفیف و کم شدن هوا درکابین را تحمل کند.
  • آیا بیمار قادر است در فرودهای اضطراری در موقعیت درست و استانداردی بر روی صندلی قرار بگیرد.
  • زمان مصرف داروها در مسافرت های طولانی را در نظر بگیرید.
  • آیا بیمار از لحاظ روحی و جسمی در زمان سوار و پیاده شدن می تواند از عهده خود بربیاید.
  • آیا داروهای مصرفی بیمار عوارض جانبی برای امنیت و راحتی دیگر مسافران و اداره هواپیما خواهد داشت.
  • آیا بیمار تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

چه مدت بعد از عمل جراحی سفر هوایی داشته باشیم

همانطوری که در بالا هم اشاره شد، اینکه چه زمانی شما برای سفر هوایی آماده می شوید به نوع عمل جراحی که داشته اید بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر شما تحت عمل جراحی قرارگرفته اید که طی آن قسمت کوچکی از بدن شما برش داده می شود و به وسیله وسایلی بدون برش زیاد عمل انجام می گیرد (keyhole surgery) چند روز بعد از عمل می توانید سفر هوایی داشته باشید. در مواردی که جراحی های کم تهاجمی شکمی انجام می شود بین 4 تا 5 روز بعد از عمل می توان با هواپیما سفرکرد. بیمارانی که عمل های مهم در قفسه سینه و یا شکم داشته اند باید حداقل برای مدت 4 تا 6 هفته از سفر هوایی پرهیز کنند. گرچه ممکن است اگر مجبور به مسافرت هوایی باشید بعضی خطوط هوایی، مسافرت شما 10 روز بعد از عمل جراحی را نیز تقبل کنند. در عمل های جراحی ساده که با استفاده از لیزر برای آب مروارید و یا قرنیه انجام می شود یک روز پس از عمل می توانید سفر هوایی داشته باشید. عمل های جراحی سنگین تر چشم ممکن است شما را به مدت حداقل 7 روز از پرواز باز دارد. طولانی ترین زمان برای اجتناب از پرواز برای اعمال جراحی تعویض مفصل و عمل جراحی برداشتن بخشی از ریه است. در ادامه تعدادی از اعمال جراحی و تعداد روزهایی که بایدتا سفرهوایی صبر کنید را لیست نموده ایم: عمل های جراحی ساده چشم: 1 روز عمل های جراحی پیچیده چشم: 7 روز عمل های جراحی که با ایجاد سوراخی کوچک (keyhole surgery) در بدن انجام می شود: 2روز عمل های جراحی مغز: 7 روز عمل های جراحی تهاجمی قفسه سینه: 4 تا 6 هفته عمل های جراحی کم تهاجمی شکمی: 4تا 5 روز تعویض مفصل: 3 ماه درمان ریه: 3 ماه اگرچه مدت زمانی که باید بعد از عمل جراحی برای سفر هوایی صبر کنید به سلامت شخصی و سازوکار بدن تان بستگی دارد اما در حالت کلی گفته می شود که اگر می توانید 50 متر برروی سطح زمین پیاده روی کنید یا 12 پله را بدون وقفه بالا بروید، برای پرواز آمادگی دارید. در دیگر موارد جراحی باید حتما قبل از سفر هوایی از پزشک جراح تان اجازه داشته باشید.

هشدارها

به طور حتم توصیه می شود برنامه سفر هوایی تان را با پزشک خود مطرح کنید. او می تواند به شما بگوید که برای پرواز آمادگی دارید یا خیر. او بعلاوه می تواند داروهای خاصی را در کنار توصیه ها و هشدارهایی که برای سفر دارد پیشنهاد کند. بعلاوه توصیه می شود که شرکت هواپیمایی از شرایط پزشکی شما آگاه باشد در این صورت آنها می توانند با داروها و دیگر تجهیزات لازم درمواقع لزوم به شما یاری کنند. همواره قبل از پرواز بیمه سفر نیز داشته باشید به منظور اینکه اگر در طول سفر اتفاقی برای شما بیفتد آنها پوشش خواهند داد. باید از مسافرت هوایی بلافاصله پس از عمل جراحی تا زمان ممکن اجتناب کنید. پرواز پیش از آمادگی کامل می تواند شانس ریکاوری بدن شما را به خطر بندازد و حتی در موارد بدتر ممکن است متحمل عوارض شدیدی شوید که در طول پرواز رخ می دهند. منبع:buzzleمنبع: کجارو
انتشار: 9 آبان 1403 بروزرسانی: 9 آبان 1403 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 2496

به "سفر هوایی بعد از عمل جراحی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر هوایی بعد از عمل جراحی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید