چرا نوشیدن چای پُر رنگ مضر است؟
به گزارش مجله دور زمین، دکتر سمیرا ربیعی با بیان این که چای حاوی مقدار بالای کافئین است، گفت: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می گردد و هرچه چای مصرفی پررنگ تر یا به اصطلاح غلیظ تر باشد، مقدار کافئین دریافتی بیشتر می گردد.
به گفته وی، فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه های کاکائو و برگ های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی ها و نوشابه های انرژی زا یافت می گردد.
این استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، توضیح داد: کافئین، مدر یا ادرار آور است؛ بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست روبرو می نماید.
وی کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و گفت: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می گردد.
این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان این که کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، اظهار کرد: چای مصرفی هرچه پررنگ تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می گردد. افرادی که مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن هستند نوشیدن چای پررنگ را ترک نموده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول نمایند.
او با اشاره به اینکه کافئین سطح هوشیاری را بالا می برد، اعلام کرد: شاید در ظاهر این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد، ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به خصوص ساعات خاتمهی شب، منجر به بی قراری و بی خوابی شده و در دراز مدت نیز سطح اضطراب را افزایش می دهد.
بنابر اعلام دانشکده علوم تغذیه و انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور، وی در خاتمه تاکید نمود: افراد دارای سابقه مسائل قلبی، افراد باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری نموده و یا مصرف آن را محدود نمایند.
منبع: فرارو