غذاهای مالزی که در سفر نوروزی حتما باید امتحان کنید
به گزارش مجله دور زمین، مالزی یکی از پرطرفدارترین مقاصد خارجی بین ایرانیان است. این کشور می تواند برای سفرهای نوروزی نیز مقصد مناسبی باشد. بهترین غذاهای مالزی که در سفر به این کشور باید امتحان کنید را بشناسید.
با تور مالزی از توسعه یافته ترین کشور شرق آسیا دیدن کنید.
وقتی حرف از مالزی به میان می آید، غذا یکی از مهم ترین بخش هایی است که در خصوص این کشور به ذهن ما می رسد. طبع ایرانی ها با بسیاری از غذاهای جنوب شرق آسیا سازگار نیست و بسیاری از هموطنان مان در خصوص غذاهایی که در این کشورها طبخ می گردد، کنجکاو هستند. البته بسیاری از گردشگران عاشق غذاهای مالزی هستند که ترکیبی از غذاهای فرهنگ های مختلف با طعم های خاص و خوشایند است.
اگر شما مالزی را به عنوان مقصد تور نوروز انتخاب نموده اید، این مقاله را دنبال کنید تا بهترین غذاهای این کشور را به شما معرفی کنیم و ببینید کدام یک باب میل شما است و آیا این کشور از نظر غذا مقصد خوبی برای شما است یا خیر.
ناسی لماک (Nasi Lemak)
این غذا از برنج پخته شده با شیر نارگیل تهیه می گردد و با ادویه های شیرین و تند سمبل (sambal)، آنچوی سرخ شده، آجیل، چند تکه خیار تازه و تخم مرغ آب پز سرو می گردد. شما می توانید در کنار این، غذاهایی مثل مرغ سرخ شده یا ماهی سرخ شده نیز سفارش دهید تا کنار ناسی لماک نوش جان کنید. ناسی لماک ساده که در برگ درخت موز پیچیده می گردد، فقط نیم دلار قیمت دارد. رستوران Village Park، Ali و Muthu & Ah Hock بهترین ناسی لماک را در مالزی عرضه می نمایند.
ساتای (Satay)
برای طبخ ساتای گوشت را به سیخ می کشند و روی اجاق زغالی می پزند تا طعم دودی به گوشت طعم دار شده بدهد. این غذا با سس بادام زمینی، پیاز خردشده و چند تکه خیار سرو می گردد. مزه بهترین ساتای را می توانید در Medan Sate Kajang و Restoran Sate Kajang Haji Samuri را امتحان کنید. اگر به این رستوران ها دسترسی ندارید، می توانید ساتای های آماده ای که در فروشگاه ها عره می گردد را خریداری نموده و خودتان بپزید.
ناسی کرابو (Nasi Kerabu)
این غذا در اصل متعلق به ایالت کلانتان مالزی است و با عنوان سالاد برنج شناخته می گردد. برنج ناسی کرابو را هنگام پخت با استفاده از گل های نخود پروانه ای به رنگ آبی درمی آورند و با ماهی یا مرغ سرخ شده، نارگیل رنده شده، کراکر ماهی، تخم مرغ، سبزیجات تازه خردشده و سالاد سرو می نمایند. این غذا را با سمبل، سس های خوشمزه و انواع گوشت طعم دار شده مخلوط و نوش جان کنید. بهترین ناسی کرابو را در مالزی می توانید در Kesom Café و غذای دریایی Chun Buri پیدا کنید. این رستوران ها ناسی کرابو را با تازه ترین مواد (که صبح همان روز به دست شان می رسد) طبخ می نمایند.
Char Kway Teow
این رشته های فرنگی برنج سرخ شده با میگوی تازه، صدف ماهی، جوانه لوبیا، چند برش سوسیس چینی، تخم مرغ و گوشت در حرارت بسیار بالا طبخ می شوند و در نهایت غذایی با طعم دلچسب به شما پیشکش می گردد. گاهی برای بهتر شدن طعم غذا به آن تخم اردک اضافه می نمایند. در بعضی رستوران ها این غذا به همراه کیک ماهی سرو می گردد. فروشندگان دوره گرد زیادی هستند که این غذا را می فروشند، به خصوص در Klang Valley و پنانگ. در خیابان Siam Road Char Kway Teow در پنانگ می توانید بهترین char kway teow را نوش جان کنید.
لاکسا (Laksa)
لاکسا یکی از محبوب ترین غذاهای مالزیایی است که حاوی نودل برنجی است که در آب گوشت پخته شده است. هر کسی که به این کشور سفر می نماید، حتما باید این غذای محلی را امتحان کند. بسته به این که به چه چیزی بیشتر علاقه داشته باشید، می توانید از انواع لاکساها با طعم های مختلف سفارش دهید. این غذاها نشان دهنده فرهنگ محلی است. مثلا آسام لاکسای پنانگ که از ماهی تند و ترش تهیه می گردد، مشهور است. یا نیونیا لاکسای ملاکا که با شیر نارگیل خامه ای پخته می گردد، بسیار پرطرفدار است. سراسر مالزی لاکساهای منحصربه فرد خود را دارند و می توانید در هر گوشه طعم متفاوتی از این غذای محلی را بچشید.
به یاد داشته باشید که می توانید بهترین آفر تور مالزی را در خبرنگاران ببینید. شما می توانید از فهرست متنوع پکیج های آژانس های مسافرتی، قیمت تور مالزی را مقایسه کنید و به یاری خبرنگاران، سفرتان را با پایین ترین قیمت برنامه ریزی کنید.
مشاهده تورهای مالزی
برنج روی برگ موز
در سفر به مالزی از رستوران ها و دستفروش ها حتما برنج روی برگ موز بخرید و بخورید. کارکنان رستوران برگ موزی که حاوی برنج، انواع ترشی و سبزیجات و انواع چاشنی است، برایتان می آورد. معمولا در آدینه ها و آخر هفته ها بسیاری از افراد محلی این غذا را سفارش می دهند.
بعد از خوردن غذا، نحوه تا کردن برگ موز بسیار اهمیت دارد؛ برگ موز را به سمت خود تا بزنید؛ این کار نشانه تشکر و تقدیر شما از غذا است؛ در مراسم تشییع جنازه برگ موز را به سمت مخالف خود تا کنید (برای نشان دادن همدردی) و به همین دلیل نباید در مراسم های دیگر چنین کاری انجام دهید. بهترین برنج روی برگ موز را می توانید در Sri Nirwana Maju و کترینگ Vishal نوش جان کنید.
چندال (Cendol)
چندال دسری پرطرفدار در ملاکا است که حاوی کاسه ای یخ به همراه نودل های برنج ژله مانند، شیر نارگیل خامه ای و شکر خرما است. برای مقابله با گرمای استوایی این منطقه، خوردن این دسر فوق العاده است. در مالزی جاهای مختلفی برای خرید این دسر شیرین و خنک وجود دارد. شما می توانید بهترین چندال را در Teochew Chendul پنانگ، Ah Keongs ABC & Ice Cendol Stall پنانگ و Aunty Koh Cendol ملاکا نوش جان کنید.
روتی تیسو (Roti Tisu)
این نان نازک و ترد با کره مارگارین، شکر و شیر غلیظ تهیه می گردد. این نان را به شکل مخروطی سرو می نمایند و تا جایی که بتوانند، سعی می نمایند ارتفاع این نان مخروطی را بیشتر نمایند تا بتوان آن را چند نفره نوش جان کرد. شما می توانید این نان را با لوبیای سودانی میل کنید. ممکن است هنگامی که می خواهید آغاز به خوردن نان کنید، نان به قطعات کوچک تر تقسیم گردد. در Original Kayu می توانید روتی تیسو 80 سانتی متری را نوش جان کنید.
Kuih-Muih رنگارنگ
این دسرهای کوچک سنتی، از کیک های لایه ای تا بیسکوئیت های تهیه شده از برنج چسبناک می تواند کام شما را شیرین کند. به بسیاری از این دسرها نارگیل رنده شده، برگ پاندان، کرم نارگیل و قند خرما اضافه می گردد تا اشکال، اندازه ها و انواع متفاتی از آن ها به مشتریان عرضه گردد. برای آغاز، این kuih-muih پرطرفدار را امتحان کنید: Seri Muka (برنج چسبناک با شیر نارگیل، شکر و برگ پاندان)، Ondeh-ondeh (پاندان، برنج چسبناک، قند خرما و نارگیل رنده شده)، Kuih Lapis رنگارنگ (کیک لایه ای) و Kuih Pulut Tai Tai (برنج بخارپز چسبناک که با گل های نخود پروانه ای به رنگ آبی درآمده است).
Prawn Mee
برای تهیه این غذا تخم مرغ و نودل برنج در آب میگو و خود میگو، گوشت، تکه هایی از کیک ماهی، تخم مرغ آب پز و جوانه لوبیا پخته می گردد. این غذا با سس تند چیلی خانگی و لیمو ترش سرو می گردد. برای تهیه آب میگو، پوست و سر میگو را در آب می جوشانند؛ استفاده از آب میگو برای تهیه این غذا لازم است. خوشمزه ترین prawn mee را می توانید در Choon Prawn Mee House، Restoran Yong Len، 888 Hokkien Prawn Mee و Sungai Ara Hokkien Mee نوش جان کنید.
روجاک (Rojak)
روجاک سالاد مخلوط میوه و سبزیجات است که با سس غلیظ، شیرین و معطر بادام زمینی سرو می گردد. در مالزی روجاک انواع مختلف دارد: ماماک روجاک (مخلوطی از خمیر کیک آرد ذرت سرخ شده، توفو، سیب زمینی آب پز، تخم مرغ آب پز، خیار و ماهی مرکب)، روجاک میوه (ترکیبی از میوه ها و سس میگو، چیلی و آب لیمو) و Sotong Kangkung (ترکیبی از ماهی مرکب و آب اسفناج به همراه بادام زمینی زیاد).
Ais Kacang
این دسر مالزیایی با عنوان ABC (Air Batu Campur) شناخته می گردد و حاوی یخ با دانه های رنگارنگ (مثل لوبیا قرمز، ذرت شیرینن، بادام زمینی و ژله سبز)، شیر تبخیر شده (تغلیظ شده) و شربت رز است. بعضی مغازه ها این دسر را به همراه بستنی سرو می نمایند. شما می توانید این دسر خوشمزه را از فروشندگان دوره گرد، فودکورت و کافی شاپ های مالزی تهیه کنید.
برای مشاهده جاهای دیدنی مالزی می توانید از لیست کاملی که خبرنگاران آن را تهیه نموده است ، استفاده نمایید و با دیدنی های مالزی بیشتر آشنا شوید.
منبع: کجارو / lipstiq.com / theculturetrip.com