طرز تهیه شیرینی گردویی ساده و شکلاتی؛ در فر و بدون فر!
به گزارش مجله دور زمین، شیرینی گردویی یکی از شیرینی های خوشمزه و خاص برای شیرینی عید یا هر موقع از سال است. این شیرینی ساده و خوشمزه را می توانید در منزل درست کنید و به همراه چای خوب یا یک نوشیدنی گرم میل کنید.
در خبرنگاران بلاگ سعی داریم تا طرز تهیه شیرینی گردویی با روشی آسان را به شما آموزش دهیم. این شیرینی خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
سفیده تخم مرغ | 3 عدد |
مغز گردوی خرد شده | 100 گرم (معادل یک لیوان سرخالی) |
شکر | 200 گرم (معادل یک لیوان) |
وانیل | یک هشتم قاشق چایخوری |
جوش شیرین | نصف یک هشتم قاشق چایخوری |
آرد برنج | 10 گرم (معادل یک قاشق غذاخوری) |
سرکه سفید | 5 گرم (معادل یک قاشق سرخالی) |
مغز بادام و پسته | برای تزئین |
طرز تهیه شیرینی گردویی در فر:
1- سفیده، گردو و شکر را داخل مخلوط کن (می توانید از چرخ گوشت، غذاساز یا گوشت کوب برقی نیز بهره ببرید)، بریزید و با دور تند هم بزنید تا مایه یکدست حاصل گردد.
2- مایه را داخل یک ماهیتابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. به این نکته توجه کنید که در این مرحله نباید مایه قل بزند و خیلی داغ گردد.
3- وقتی مایه از حرارت افتاد، وانیل، جوش شیرین، آرد و سرکه را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا یکنواخت گردد، سپس آن را داخل یک قیف شیرینی پزی بدون ماسوره بریزید.
4- کف سینی فر، کاغذ روغنی قرار بدهید. سر قیف را با قیچی تمیز ببرید و روی کاغذ روغنی دایره هایی از مایه را به یاری قیف و با فاصله از هم بریزید. می توانید در صورت تمایل، اندازهی خلال بادام یا پسته روی هرکدام بریزید.
5- فر را روی حرارت 200 درجه بگذارید گرم گردد، سپس سینی را به مدت 15 دقیقه داخل فر بگذارید تا شیرینی کمی پف کند اما خشک نگردد.
6- وقتی فر را از سینی خارج کردید، روی شیرینی ها باید ترک خورده و کمی نرم و انتهای آن برشته شده باشد. شیرینی ها را از کاغذ صافی جدا کنید و داخل ظرف مناسب بگذارید و میل بفرمائید.
طرز تهیه شیرینی گردویی بدون فر:
اگر فر ندارید، نگران باشید! میتوانید شیرینی گردویی را به یاری ابزارهای زیر تهیه کنید:
- یک قابلمه با ابعاد مناسب
- شعله پخش کن
- 3پایه فلزی آشپزی
1- 3پایه فلزی را داخل قابلمه قرار میدهیم و درب قابلمه را میبندیم. 15 دقیقه آن را روی حررت ملایم قرار می دهیم تا گرم گردد. (بهتر است روی درب قابلمه را هم با دم کنی بپوشانید تا حرارت خارج نگردد).
2- قالب های کیکی تک نفره ها را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد را با قیف داخل آن بریزید. دقت کنید که قالب ها را سرپر نکنید و اندازهی فضای خالی برای پف کردن شیرینی قرار دهید.
3- قالب های پر شده از مواد را برای حدود 20 دقیقه در قابلمه قرار دهید.
گفتنی است که کیفیت شیرینی گردویی های آماده شده در قابلمه پایین تر از پخت شیرینی ها در فر است.
ولی با تکرار شیرینی پزی در قابلمه، به مرور فوت و فن این روش را خواهید آموخت.
طرز تهیه شیرینی گردویی شکلاتی:
اگر شما هم عاشق طعم شکلات در شیرینی ها هستید، باز هم اتخاب شیرینی گردویی برایتان مناسب است. البته کوکی شکلاتی هم گزینه خوبی است.
می توانید آن را با اضافه کردن 1 قاشق چایخوری پودر کاکائو، خوش طعم تر کنید. دقت کنید که این کار باعث تیره تر شده رنگ شیرینی گردویی هم میگردد.
تغییر رنگ شیرینی گردویی:
علاوه بر اضافه کردن پودر کاکائو که در بخش قبل شرح دادیم، موارد دیگری هم میتوانند باعث تیره تر شدن رنگ شیرینی گردویی شوند.
- هرچه زمان استراحت شیرینی ها بیشتر باشد، رنگ شیرینی ها هم تیره تر میگردد.
- کمتر کردن اندازه آرد، علاوه بر نرم تر و کشسانی تر شدن شیرینی، به تیره شده رنگ آن یاری میکند.