طرز تهیه دسر طالبی، دسر خوشمزه و خنک تابستانی

به گزارش مجله دور زمین، خبرنگارانـ دسر ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند. در این میان دسر های میوه ای به علت عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش طعم و گوارا هستند و هواداران خاص خود را دارند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید. با آغاز فصل گرما کم کم سر و کله میوه های رنگارنگ و متنوع نیز در بازار پیدا می گردد.

طرز تهیه دسر طالبی، دسر خوشمزه و خنک تابستانی

به گزارش خبرنگاران، طالبی یکی از میوه های پر هوادار فصل گرماست. میوه طالبی در بهبود بینایی تأثیرگذار است و بعلاوه خاصیت ضد سرطانی دارد. مصرف طالبی به تنظیم فشار خون یاری می نماید و به علت آب زیاد موجود در آن گزینه مناسبی برای جبران کم آبی بدن در روز های گرم است. طالبی برای تهیه انواع دسر های خنک و تابستانی میوه بسیار مناسبی است. دسر طالبی یکی از این انواع دسرهاست که از ترکیب پوره طالبی با پودر ژله، بستنی و... تهیه می شود و دسری خوشبو و خوش طعم برای پذیرایی در روز های گرم بهار و تابستان است. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر طالبی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه دسر طالبی

طالبی: 1 عدد

پودر ژله طالبی: 1 بسته

بستنی وانیلی: 1 لیوان

پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری

آب جوش: 1 لیوان

آب سرد: یک چهارم لیوان

شکر (به دلخواه): 3 قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به طالبی

طالبی سرشار از مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید هستند. طالبی حاوی کربوهیدرات، پروتئین، آب، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی است. بعلاوه طالبی دارای ویتامین A، بتاکاروتن، ویتامین B یک، دو، شش، ویتامین C و ویتامین K است. هنگام خرید طالبی برای اینکه بتوانید یک طالبی شیرین و آبدار را تهیه کنید، باید به این نکات توجه داشته باشید:

1 ـ اگر طالبی شیرین را نزدیک بینی تان ببرید و آن را بو کنید، عطر و بوی خوشایندی دارد.

2 ـ یک طالبی خوب باید پوست زبر داشته باشد.

3 ـ طالبی خوب و شیرین یا زرد متمایل به سبز است یا زردی کم رنگ دارد.

4 ـ سر طالبی باید نرم تر از بدنه باشد. اگر همه قسمت های طالبی نرم بود، قطعاً آن طالبی بیش از حد رسیده و ترشیده است.

5 ـ یک طالبی سالم و شیرین خطوط سبز کم رنگ دارد؛ بنابراین اگر خطوط سبز روی پوست تیره تر بود، آن طالبی تازه نیست.

نکات مربوط به پودر ژلاتین

ژلاتین ماده ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می شود که در بخش هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همواره از روش بن ماری بهره ببرید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. بعلاوه یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

طرز تهیه مرحله به مرحله دسر طالبی

1 ـ طالبی را پوست کنید؛ سپس خرد کنید و با دستگاه مخلوط کن یا گوشت کوب برقی پوره کنید، به مقدار ای که دو لیوان پوره طالبی داشته باشید.

2 ـ بستنی را نیم ساعت قبل از تهیه دسر طالبی از فریزر خارج کنید تا به دمای محیط برسد و نرم شود.

3 ـ پودر ژله طالبی را داخل یک کاسه پیرکس یا شیشه ای بریزید و یک لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود؛ سپس کاسه را روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا ژله به روش بن ماری حل شود و کاملا شفاف باشد. بعد کاسه ژله را از روی بخار بردارید و کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد.

4 ـ پودر ژلاتین را روی آب سرد بریزید و صبر کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند؛ سپس کاسه را روی بخار آب جوش بگذارید تا به روش بن ماری کاملا در آب حل شود. پودر ژلاتین را هم بعد از حل شدن کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد.

5 ـ پوره طالبی را همراه با بستنی وانیلی نرم شده، شکر، پودر ژلاتین و ژله طالبی که خنک شده است، داخل پارچ مخلوط کن بریزید و چند دقیقه بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

6 ـ قالب مورد نظر را انتخاب کنید و مایه دسر را توی قالب بریزید و قالب را حدود 5 تا 7 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر کاملا ببندد و سفت شود. برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر به راحتی و بدون احتیاج به آب جوش در ظرف برمی شود.

بقیه قالب ها را باید در یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا می شود، درحالی که قالب پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیش تری احتیاج دارد. حواس تان باشد که قالب را بیش از مقدار در آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب می اندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را در ظرف سرو مورد نظر برگردانید و به دلخواه تزیین کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 26 تیر 1401 بروزرسانی: 26 تیر 1401 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 2243

به "طرز تهیه دسر طالبی، دسر خوشمزه و خنک تابستانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر طالبی، دسر خوشمزه و خنک تابستانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید