طرز تهیه آلو گوبی ، یک غذای هندی نیم ساعته و بدون گوشت
به گزارش مجله دور زمین، آلو گوبی یک ساده و گیاهی است که با ادویه های متنوع و سبزیجاتی مانند گل کلم و سیب زمینی درست می گردد. خوب است بدانید، در زبان هندی آلو به معنای سیب زمینی است. اگر شما هم هوادار غذاهای نونی پر ادویه و بدون گوشت هستید که سریع آماده می شوند، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه آلو گوبی را به شما آموزش بدهیم. این غذای ساده و سریع برای شام و ناهار افراد شاغل و کارمند و بعلاوه برای یک شام دانشجویی گزینه پرهواداری است.
مواد لازم برای تهیه آلو گوبی هندی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گل کلم | 500 گرم |
سیب زمینی | 3 عدد |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
زنجبیل تازه | 1 قطعه کوچک |
آبلیمو یا آب لیموترش تازه | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
ادویه گرام ماسالا | نصف قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | نصف قاشق چای خوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
گشنیز و جعفری تازه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار کافی |
نان | برای سرو آلو گوبی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
زمان لازم برای پخت خوراک آلو گوبی: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه آلو گوبی
اگر هوادار غذاهای هندی تند و تیز و گیاهی و وگان هستید، مراحل طرز تهیه آلو گوبی را دنبال نموده و این خوراک فوری را ظرف نیم ساعت برای شام یا ناهار آماده کنید.
مرحله اول: سیب زمینی و گل کلم را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آلو گوبی باید سیب زمینی ها را بشویید و همراه با 2 لیوان دسته دار فرانسوی آب در قابلمه بریزید. بسته به نوع سیب زمینی، قابلمه را به مدت 20 تا 40 دقیقه روی حرارت میانه بگذارید تا سیب زمینی ها کاملا آب پز شوند.
در این فاصله، گل کلم را هم بشویید و در ابعاد نسبتا مساوی و به صورت گل های کوچک خرد کنید. مقداری آب و اندکی نمک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. گل کلم را به مدت 15 دقیقه در آب بجوشانید.
برای خرید نمک می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: مایه آلو گوبی را آماده کنید
در فاصله پختن سیب زمینی و گل کلم، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. در ادامه، سیر و زنجبیل را هم پوست بگیرید و به صورت ریز رنده نموده و به تابه حاوی پیاز داغ اضافه کنید.
زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، مقدار کمی نمک و ادویه گرام ماسالا را نیز داخل تابه بریزید. این ترکیب را یکی دو دقیقه تفت دهید تا عطر و رنگ ادویه ها آزاد گردد. حالا، سیب زمینی و گل کلم آب پز شده را به قطعات دلخواه خرد کنید و به این تابه اضافه کنید.
مواد داخل تابه را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند و به خوبی تفت ببینند. در نهایت، رب گوجه فرنگی را هم در تابه بریزید و سرخ کنید تا رنگش باز گردد و طعم خامی خود را از دست بدهد.
برای خرید روغن سرخ کردنی، سیر داغ، پیاز داغ، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: گوجه فرنگی و آبلیمو را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه غذای هندی ساده آلو گوبی باید گوجه ها را پوست بگیرید و رنده نموده یا با یاری گوشتکوب برقی یا دستگاه غذاساز، پوره کنید. سپس، پوره گوجه فرنگی را همراه با آب لیموی تازه به باقی مواد اضافه کنید.
این ترکیب را هم بزنید و طعم آن را بچشید تا از مناسب بودن مقدار نمک و تندی غذا مطمئن شوید. حالا، درب تابه را بگذارید و حرارت را کاملا ملایم کنید تا خوراک آلو گوبی شما جا افتاده گردد و روغن بیندازد.
مرحله آخر: خوراک آلو گوبی را سرو کنید
پس از جا افتادن خوراک آلو گوبی، تابه را از روی حرارت بردارید. تا وقتی غذا کاملا داغ است مقداری برگ جعفری و گشنیز تازه و خرد شده را نیز روی آن بریزید. این خوراک هندی خوشمزه و تند و تیز را می توانید همراه با نان سرو کنید.
برای خرید انواع نان می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه آلو گوبی
- زمان لازم برای آب پز شدن سیب زمینی بسته به نوع آن فرق دارد. پس مراقب باشید سیب زمینی های شما بیش از مقدار نپزند و وا رفته و له نشوند.
- در طرز تهیه غذای هندی با گل کلم و سیب زمینی، مراقب باشید قطعات گل کلم را زیادی آب پز نکنید. در غیر این صورت، گل کلم در موقع پخت و جا افتادن خوراک آلو گوبی کاملا له می گردد.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری پودر شنبلیله خشک هم به خوراک آلو گوبی اضافه کنید.
- بسته به ذائقه، می توانید مقدار تندی و مقدار ادویه گرام ماسالا را در این غذا کم و زیاد کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن آلو گوبی
آیا طرز تهیه گوبی منچورین هم شبیه آلو گوبی است؟
خیر. گوبی منچورین یک غذای هندی-چینی است و روش پخت متفاوتی دارد. البته، هر دوی این غذاها با استفاده از گل کلم طبخ می شوند.
آیا می توانیم آلو گوبی را با برنج سرو کنیم؟
بله. البته، خوراک آلو گوبی معمولا با نان سرو می گردد. اما در صورت تمایل می توانید این غذای هندی ساده و فوری را با هم نوش جان کنید.
ترکیب ادویه گرام ماسالا چیست؟
ادویه گرام ماسالا در نقاط گوناگون هند با ترکیبات نسبتا متفاوتی تهیه می گردد. اما رایج ترین ترکیب ادویه گرام ماسالا به قرار زیر است:
- پودر زیره سبز: 3 قاشق غذاخوری
- پودر تخم گشنیز: 2 قاشق مرباخوری
- پودر هل سبز: 2 قاشق مرباخوری
- پودر فلفل سیاه: 2 قاشق مرباخوری
- پودر دارچین: یک و نیم قاشق مرباخوری
- پودر میخک: یک قاشق مرباخوری
- پودر جوز هندی: یک قاشق مرباخوری
- پودر فلفل قرمز: یک قاشق چای خوری (اختیاری)
- پودر رازیانه: یک و نیم قاشق چای خوری (اختیاری)
- پودر انیسون ستاره ای: یک قاشق مرباخوری (اختیاری)
- پودر برگ بو: یک قاشق مرباخوری (اختیاری)
محصولات مرتبط
نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 700گرم طلوع
11,900 تومان 13,500 تومان 12% تخفیف
ادویه زردچوبه پت 200 گرمی فامیلا
91,900 تومان 99,900 تومان 8% تخفیف
فلفل سیاه 80 گرمی سانتین
94,900 تومان 99,900 تومان 5% تخفیف
فلفل قرمز 80 گرمی سانتین
41,400 تومان 41,900 تومان 1% تخفیف
سرکه سفید500 گ پلاستیکی وردا
35,900 تومان 38,600 تومان 7% تخفیف
آبلیمو 410 سی سی مجید
27,900 تومان 31,000 تومان 10% تخفیف
رب گوجه فرنگی آسان بازشو 800 گرمی روژین
54,900 تومان 62,000 تومان 11% تخفیف
رب گوجه فرنگی 400 گرم رعنا
23,900 تومان 28,500 تومان 16% تخفیف
پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار
172,900 تومان 175,000 تومان 1% تخفیف
روغن سرخ کردنی بدون پالم 810 گرمی اویلا
51,900 تومان 55,000 تومان 6% تخفیف
روغن سرخ کردنی بدون پالم 1800 گرمی اویلا
118,900 تومان 121,600 تومان 2% تخفیف
سبزی منجمد قورمه 400 گرم سمیم
32,800 تومان 33,000 تومان 1% تخفیف
ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز
74,900 تومان 88,700 تومان 16% تخفیف
منبع: افق کوروش