ته چین رشته پلو با مرغ ، ترفندهای ته چین بدون بوی زهم تخم مرغ

به گزارش مجله دور زمین، ته چین رشته پلو یکی از است که از روزگاران قدیم تا همین امروز برای مهمانی ها و دورهمی ها طبخ می شده است. این نسخه خوشمزه از را به دلخواه می توانید روی گاز یا در فر با گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده درست کنید. اگر شما هم از دوستداران برای یا هستید، با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه ته چین رشته پلو با مرغ را به شما آموزش دهیم.

ته چین رشته پلو با مرغ ، ترفندهای ته چین بدون بوی زهم تخم مرغ

طرز تهیه ته چین رشته پلو با مرغ در یک نگاه

برای تهیه ته چین رشته پلو با مرغ، کافی است ابتدا گوشت سینه مرغ را با اندازهی ادویه و پیاز آبپز کرده و سپس، گوشت مرغ آبپز را ریش ریش کنید. در ادامه، زرده های تخم مرغ را با ماست، نمک، زعفران دم کرده، گلاب و کمی روغن ترکیب کنید تا مایه ته چین آماده شود.

پس از آن، نیمی از ترکیب برنج و رشته پلویی آبکش شده را با مواد ته چین ترکیب کنید. مایه ته چین را در قابلمه بریزید و روی این لایه را با مرغ ریش ریش شده بپوشانید. در آخر، به جای مانده رشته پلو را نیز به قابلمه اضافه کنید. قابلمه حاوی ته چین رشته پلو را روی حرارت بگذارید تا دم بکشد. در صورت تمایل، می توانید این غذا را با زرشک، کشمش پلویی و خلال پسته و بادام تفت داده شده تزیین کنید.

برای مطالعه مراحل کامل و جزییات رسپی ته چین رشته پلو با مرغ ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه ته چین رشته پلو با مرغ

مواد اولیهاندازه مورد نیاز
سینه مرغ2 عدد میانه
پیاز1 عدد میانه
برنج2 لیوان فرانسوی دسته دار
رشته پلویی1 لیوان فرانسوی دسته دار
ماست چکیده3 لیوان فرانسوی دسته دار
زرده تخم مرغ4 عدد
زعفران (دم کرده غلیظ)به اندازه لازم
گلاب1 قاشق غذاخوری
روغنبه اندازه لازم
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
زرشک و کشمش پلوییبرای تزیین ته چین رشته پلو
خلال پسته و خلال بادامبرای تزیین رشته پلو

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 40 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه ته چین رشته پلو با مرغ: 60 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب کرده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می شود و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه ته چین رشته پلو با مرغ

طرز تهیه ته چین رشته پلو هم در قابلمه روی شعله گاز و هم در فر قابل انجام است. شما به دلخواه می توانید ته چین رشته پلو را با گوشت مرغ مثل یا گوشت چرخ کرده مثل درست کنید.

مرحله اول: مواد ته چین رشته پلو را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ با رشته پلو، برنج را به خوبی بشویید تا آب برنج زلال شود. سپس، برنج شسته شده را در ظرف مناسبی بریزید و با اندازهی آب و یک قاشق غذاخوری نمک به مدت 1 الی 2 ساعت بخیسانید.

در ادامه، در یک تابه کمی کره و روغن مایع بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. رشته های پلویی خرد شده را در این تابه بریزید و کمی تفت دهید. پس از آن، حرارت را خاموش کنید و رشته پلویی را کنار بگذارید. گوشت سینه مرغ را هم بشویید و در سبد قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.

در صورت تمایل، برای خرید نمک، کره، روغن مایع، رشته پلویی، انواع برنج و انواع گوشت مانند گوشت مرغ به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: گوشت مرغ را بپزید

در فاصله خیس خوردن برنج، گوشت سینه مرغ را با اندازهی آب، کمی نمک و فلفل سیاه در قابلمه مناسبی قرار دهید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. یک عدد پیاز شسته و بدون پوست را نیز به صورت درسته به قابلمه حاوی گوشت مرغ و آب اضافه کنید تا گرفته شود. پس از جوشیدن آب، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید و حدود 30 الی 40 دقیقه منتظر بمانید تا گوشت مرغ کاملا آبپز شود.

برای خرید انواع ادویه مانند فلفل سیاه به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: مایه ته چین را آماده کنید

در فاصله پختن مرغ، زرده های تخم مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و با اندازهی زعفران دم کرده، 1 قاشق غذاخوری گلاب، کمی نمک، کمی روغن مایع و 3 لیوان ماست چکیده ترکیب کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند و مایه یکدستی ایجاد شود.

برای خرید تخم مرغ، زعفران، گلاب و ماست چکیده به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: برنج را بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه ته چین رشته پلو، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و پس از افزودن یک قاشق غذاخوری نمک و اندازهی روغن روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و خود برنج را در قابلمه در حال جوش بریزید. حدود 7 الی 10 دقیقه منتظر بمانید تا برنج شما نیم پز شود.

مرحله پنجم: رشته پلویی را اضافه کنید

پس از نیم پز شدن برنج، وقت آن است که رشته پلویی را هم به قابلمه حاوی آب و برنج اضافه کنید و بگذارید برنج و رشته پلویی در کنار یکدیگر یک جوش دیگر بخورند و برای 2 دقیقه با هم بجوشند. پس از آن، ترکیب برنج و رشته پلویی را در سبد بریزید و آبکش کنید.

مرحله ششم: مرغ را ریش ریش کنید

در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ با رشته پلو، روند پخت مرغ را بررسی کنید. اگر گوشت سینه مرغ کاملا پخته و نرم شده بود، آن را از قابلمه خارج کرده و با چنگال ریش ریش کنید.

مرحله هفتم: مرغ ریش ریش را با اندازهی مایه ته چین ترکیب کنید

در ادامه، 2 الی 3 قاشق از مایه تخم مرغی ته چین را که قبلا آماده کردید روی مرغ ریش ریش شده بریزید. مرغ و مایه ته چین را به خوبی هم بزنید تا مرغ ریش ریش شده کاملا با مایه ته چین ترکیب و مزه دار شود.

مرحله هشتم: برنج و رشته پلویی را به مایه ته چین اضافه کنید

حالا، نیمی از ترکیب برنج و رشته پلویی جوشیده و آبکشی شده را در مایه تخم مرغی و ماستی ته چین بریزید. این مواد را به آرامی هم بزنید تا برنج و رشته پلویی کاملا به مایه ته چین آغشته شوند.

مرحله نهم: ته چین رشته پلو با مرغ را آماده کنید

در این مرحله، نوبت ریختن مواد در قابلمه و آماده کردن ته چین رشته پلو با مرغ است. بنابراین، قابلمه مناسب و نچسبی را روی حرارت میانه بگذارید و اندازهی روغن به این قابلمه اضافه کنید. سپس، مایه ته چین (ترکیب مایه تخم مرغی با برنج و رشته پلویی) را در این قابلمه بریزید و مواد داخل قابلمه را با پشت قاشق فشار دهید تا به صورت منسجم در کف قابلمه قرار بگیرند.

در ادامه، مرغ ریش ریش آغشته به مایه زعفرانی و ماستی را روی لایه زیرین ته چین بریزید و این مواد را نیز با پشت قاشق فشرده کنید. در آخر، به جای مانده ترکیب برنج و رشته پلویی را روی مواد ته چین اضافه کنید.

اندازه بسیار کمی آب جوش و اندکی روغن هم روی محتویات این قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را ملایم کنید تا ته چین رشته پلوی شما برای یک ساعت روی شعله کم دم بکشد و آماده سرو شود.

مرحله آخر: ته چین رشته پلو را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، ته چین مرغ رشته پلو را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید. در صورت تمایل، می توانید این غذا را با زرشک، کشمش پلویی و خلال پسته و بادام تفت داده شده در کره تزیین کنید.

برای خرید زرشک، کشمش پلویی، خلال پسته و خلال بادام به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ته چین رشته پلو

  • شما می توانید ته چین رشته پلو را به جای مرغ ریش ریش با مرغ تکه ای درست کنید. برای این منظور، ابتدا گوشت سینه یا ران مرغ بدون استخوان را در ابعاد دلخواه برش بزنید و با پیاز و ادویه های دلخواه مزه دار کنید. این ترکیب را حداقل برای 1 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم دار شود. سپس، مرغ مرینیت شده را در اندازهی روغن تفت دهید و با اندازه کمی آب بپزید. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید ته چین رشته پلو را در فر درست کنید. برای این منظور، ابتدا باید فر را 15 دقیقه زودتر روشن کرده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس، مایه ته چین رشته پلو را که طبق دستور بالا آماده کرده اید در قالب مناسبی بریزید و فشرده کنید. یادتان باشد، کف و دیواره های قالب باید با روغن حسابی چرب شده باشد. روی این قالب را با فویل بپوشانید و آن را برای یک ساعت در فر بگذارید تا ته چین رشته پلوی شما آماده شود.
  • در طرز تهیه ته چین رشته پلو به جای مرغ می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. برای این منظور، ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی برش بزنید و تفت دهید. سپس، گوشت چرخ کرده را همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین و ادویه پلویی به پیاز داغ اضافه کنید و حسابی تفت دهید تا گوشت چرخ کرده کاملا مزه دار شود. در صورت تمایل، می توانید 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم به این ترکیب اضافه کنید. پس از تفت دیدن همه مواد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا گوشت چرخ کرده برای 30 دقیقه بپزد و جا افتاده شود. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن ته چین رشته پلو به دلخواه می توانید اندازهی ادویه پلویی، گرد غوره، پودر دارچین یا زیره به این غذا اضافه کنید.
  • افزودن گلاب به مایه ته چین کاملا سلیقه ای است. اما اگر درباره بوی زهم تخم مرغ حساس هستید، پیشنهاد می کنیم یک قاشق گلاب یا کمی پودر هل به مایه ته چین اضافه کنید.
  • برای درست کردن ته چین رشته پلو یا هر نوع ته چین دیگری، توصیه می کنیم فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنید. دلیلش هم این است که سفیده تخم مرغ موجب خشک شدن بافت ته چین می شود.
  • ته چین رشته پلو با روغن حیوانی یا کره خوشمزه تر می شود.
  • در صورت تمایل، می توانید این غذا را در پلوپز آماده کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یا اندازهی پوره گوجه فرنگی را نیز به مرغ ریش ریش اضافه کنید و تفت دهید. سپس، این مواد را مطابق دستور بالا لابه لای ته چین رشته پلو بریزید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن ته چین رشته پلو

چکار کنیم ته چین رشته پلو خوشمزه تر شود؟

برای خوشمزه تر شدن ته چین رشته پلو می توانید از ادویه هایی مانند زیره، دارچین و ادویه پلویی استفاده کنید. در ضمنً، اگر به ته چین مرغ با رشته پلو اندازهی آلوی خورشتی اضافه کنید طعم بهتری پیدا می کند. در ضمنً، اضافه کردن اندازهی کره یا روغن حیوانی به این غذا طعم و عطر بهتری می بخشد.

چرا ته چین رشته پلو شفته می شود؟

اگر برنج و رشته پلویی را زیادی بجوشانید، ته چین شما شفته می شود. برای جلوگیری از این موضوع، بهتر است برنج را فقط به اندازه ای بجوشانید که لایه خارجی آن اندکی نرم شود. رشته پلویی را هم ابتدا در کره تفت دهید و سپس، به اندازه یکی دو دقیقه با برنج بجوشانید. به علاوه، برای درست کردن مایه ته چین حتما از ماست سفت و چکیده استفاده کنید که آب اضافی نداشته باشد.

چکار کنیم ته چین بوی زهم تخم مرغ ندهد؟

برای گرفتن بوی زهم تخم مرغ، پیشنهاد می کنیم اندازهی گلاب یا کمی پودر هل به مایه ته چین اضافه کنید. به علاوه، با افزودن ادویه هایی مانند زیره، ادویه پلویی و پودر دارچین هم ته چین شما خوشمزه تر می شود و هم بوی زهم تخم مرغ از بین می رود.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 بهمن 1403 بروزرسانی: 25 بهمن 1403 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 2559

به "ته چین رشته پلو با مرغ ، ترفندهای ته چین بدون بوی زهم تخم مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ته چین رشته پلو با مرغ ، ترفندهای ته چین بدون بوی زهم تخم مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید