طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست ساده و آسان خانگی

به گزارش مجله دور زمین، کیک پرتقالی که همچون دستور تهیه کیک اسفنجی با دستورهای متعددی می توان آن را درست کرد یکی از آسان ترین کیک های خانگی محسوب می گردد. کیک پرتقالی، کیکی خوش عطر و بو است که به سبک اروپایی ها می توان آن را با ماست یونانی درست کرد. این کیک خوشمزه با وجود شکر، شیرینی بسیار کمی دارد پس می توان آن را در وعده صبحانه هم مصرف کرد. با توجه به خواص پرتقال و استفاده فراوان آن در فصل پاییز نباید از طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست در این روزهای سرد غافل شد. این کیک ساده و آسان خانگی را برای دورهمی هایتان حتما درست و سرو کنید.

طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست ساده و آسان خانگی

مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی با ماست

  • آرد همه منظوره دو و یک دوم فنجان
  • ماست یونانی کم چرب یک و یک دوم فنجان
  • شکر یک و یک دوم فنجان
  • روغن زیتون بدون بو دو سوم فنجان
  • تخم مرغ سه عدد
  • آب پرتقال دو قاشق غذاخوری
  • پوست پرتقال ریز خردشده یک قاشق چای خوری
  • وانیل یک قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر دو و یک دوم قاشق چای خوری
  • جوش شیرین سه چهارم قاشق چای خوری
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست

1. مواد خشک و تر را آماده کنید

کیک پرتقالی با آن بافت اسفنجی و طعم دل انگیز را می توان با کمترین مواد اولیه درست کرد. فر را با دمای 176 درجه سانتی گراد روشن کنید تا برای پخت کیک تان گرم گردد. کناره های قالب را با کمی کره چرب کنید. کاغذ روغنی را میزان قالب ببرید، آن را کمی با کره چرب نموده و سپس داخل قالب پهن کنید. حال برای تهیه مایه کیک پرتقالی باید آرد، نمک، بیکینگ پودر و جوش شیرین را در یک کاسه، دو تا سه بار الک و با یکدیگر ترکیب کنید. در ادامه پیش بردن مراحل تهیه کیک، در کاسه ای دیگر باید شکر، ماست یونانی، روغن زیتون، آب پرتقال، پوست پرتقال و وانیل را بریزید. مواد تر را خوب هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. برای آشنایی بیشتر با ماست ها و استفاده آن ها در تهیه کیک، مطلب تفاوت ماست یونانی، استرالیایی و ایسلندی را حتما بخوانید.

نکته: پوست پرتقال را می توانید با دنده ریز هم رنده کنید.

2. مایه کیک را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست باید مواد خشک را به آرامی داخل کاسه مواد تر بریزید. با یاری لیسک مواد را تا جایی هم بزنید که دیگر گلوله ای از خمیر قابل مشاهده نباشد. حال که مایه کیک تان آماده است، به آرامی آن را داخل قالب بریزید. قالب را دو تا سه بار روی سطح زمین بکوبید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد. در دستوری دیگر می توانید طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی با پف زیاد را هم امتحان کنید.

3. کیک را بپزید

در سومین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست، قالب کیک را باید در طبقه وسط فر بگذارید. برای پخت و طلایی شدن رویه کیک، 50 تا 60 دقیقه به آن موقع دهید. با پخت کامل کیک، آن را از فر بیرون بیاورید. کیک را با همان قالب برای 10 دقیقه روی توری خنک کننده بگذارید. حال کیک را از قالب بیرون بیاورید. سپس 15 دقیقه دیگر زمان دهید تا کیک روی توری بماند و خنک گردد. در نهایت کیک پرتقالی را با شکوفه های خامه، برش های نازک پرتقال و سس کارامل با سلیقه خودتان تزئین کنید. کارامل را با خواندن دستور تهیه سس کارامل خودتان در منزل به راحتی درست کنید.

نکات تکمیلی تهیه کیک پرتقالی با ماست

کیک پرتقالی با بافت اسفنجی یکی از کیک های پرطرفدار خانگی است که به آسانی می توان آن را در روزهای پاییزی و زمستانی برای میهمانی هایتان درست کنید. پس نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا راحت تر مراحل تهیه این کیک خوشمزه را پیش ببرید.

علت استفاده از ماست یونانی در تهیه کیک پرتقالی

مهم ترین علت استفاده از ماست یونانی در تهیه کیک پرتقالی، حالت خامه ای است که ماست به آن می دهد. از سویی دیگر اسیدیته موجود در ماست یونانی، به فعال شدن جوش شیرین یاری می نماید در نتیجه کیکی سبک و پف دار خواهید داشت. برای تهیه یک کیک ساده روکش دار می توانید طرز تهیه کیک وانیلی با روکش ماست یونانی را در کتاب کاله بخوانید.

جایگزین ماست در تهیه کیک پرتقالی

کیک پرتقالی از آن دسته کیک هایی است که می توان با ساده ترین مواد اولیه درست کرد. ماست یونانی یکی از آن مواد است که می توان به همان میزان با ماست ساده کم چرب، خامه ترش، شیر و آب جایگزین کرد. پس هیچ نگرانی برای تهیه این کیک خوشمزه به دل راه ندهید. اگر با خامه ترش آشنایی ندارید حتما مطلب خامه ترش چیست را در کتاب کاله بخوانید.

دستور تهیه کیک پرتقالی در قابلمه

اگر از هواداران پرتقال و کیک پرتقالی هستید اما فر برای تهیه آن در دسترس تان نیست، نباید نگرانی به دل خودتان راه بدهید. کیک پرتقالی را می توان همچون دستور تهیه کیک اسفنجی در قابلمه، بدون فر پخت. پس تمامی مراحل را همچون بالا پیش ببرید. در ادامه یک قابلمه بزرگ را روی حرارت قرار دهید. یک سه پایه فلزی داخل آن بگذارید سپس قالب کیک را روی آن قرار دهید در نهایت هم در قابلمه را با دم کنی ببندید. برای پخت این کیک یک ساعت زمان کافی است.

طرز تهیه کیک خیس پرتقالی

این کیک خوشمزه را به شکل های متفاوتی می توان پخت؛ یکی از این روش ها همچون دستور تهیه کیک خیس شکلاتی است تنها با این تفاوت که برای تهیه آن به سس پرتقالی احتیاج دارید. پس یک لیوان آب پرتقال، یک لیوان شکر و یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را مخلوط نموده و روی حرارت بگذارید. مخلوط را آن قدر هم بزنید که غلیظ گردد. در نهایت مخلوط که از حرارت افتاد آن را روی کیک پرتقالی برش خورده بریزید. نیم ساعت زمان دهید تا شربت به خرد کیک تان برود. برای تهیه کیک خیس می توانید طرز تهیه کیک خیس پرتقالی همه پسند را در کتاب کاله بخوانید.

لعاب پرتقال در تزئین کیک پرتقالی با ماست

تنها راه تزئین کیک پرتقالی با ماست، شکوفه های خامه و سس کارامل نیست بلکه می توانید از لعاب پرتقال و پوست پرتقال هم برای روی کیک بهره ببرید. برای تهیه لعاب پرتقالی باید شکر و آب پرتقال را در یک قابلمه کوچک بریزید تا به جوش بیاید. بعد از حل شدن شکر، کمی به آن موقع دهید تا استراحت کند. زمانی که کیک تان هنوز گرم است با یاری قاشق، لعاب پرتقالی را کم کم روی تمامی قسمت های کیک بریزید. با این کار کیک تان رنگ و لعابی دیگر خواهد گرفت.

پوست پرتقال لعاب دار برای تزئین کیک پرتقالی

تزئین کیک پرتقالی تنها به استفاده از برش های پرتقال منتهی نمی گردد چراکه از پوست های لعابدار پرتقال هم برای رویه کیک می توانید بهره ببرید. فقط حواستان باشد برای این کار باید پوست پرتقال را بگیرید بعد پوست پرتقال را در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته گردد. در ادامه 2 قاشق غذاخوری شکر به قابلمه اضافه کنید. پنج دقیقه زمان دهید که مواد با حرارت ملایم بپزد. در این مدت شکر تبدیل به شربت شده و پوست پرتقال ها لعاب دار خواهند شد. آن ها را از قابلمه خارج و به یک بشقاب منتقل کنید. با گذشت چند دقیقه می توانید از این پوست های لعاب دار برای تزئین کیک تان بهره ببرید. اگر از علاقه مندان به چیزکیک هستید از طرز تهیه چیزکیک پرتقال در این روزها غافل نشوید.

فراستینگ پنیری در تزئین کیک پرتقالی

یکی از ساده ترین روش ها در تزئین کیک خوش عطرتان، فراستینگ است. پس کره را به همراه پودر قند برای چند دقیقه هم بزنید. سپس پنیر خامه ای را به همراه وانیل، آب پرتقال و پوست پرتقال به مخلوط کره ای اضافه کنید. برای چند دقیقه مخلوط را هم بزنید تا یک دست گردد. حال با آماده شدن فراستینگ پنیری می توانید آن را لایه لایه یا روی تمامی سطح کیک پرتقالی بکشید.

استفاده از پوست پرتقال در تهیه کیک پرتقالی با شیر

پایه اصلی در این دستور گفته شده از تهیه کیک پرتقالی، ماست است اما از تاثیر آب پرتقال و پوست آن هم نمی توان غافل شد. پس در انتخاب پرتقال باید دقت داشته باشید که تازه، سالم و رسیده باشد. پوست پرتقال طعم کیک را دلچسب تر می نماید پس با استفاده از رنده باید پوست نارنجی آن را رنده و در کیک به اندازه لازم بهره ببرید. مراقب پوست سفید پرتقال باشید که با مواد ترکیب نگردد چراکه کیک تان طعم تلخی به خود خواهد گرفت. از تهیه خلال پوست پرتقال و فوت وفن های آن در این فصل غافل نشوید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 20 آذر 1403 بروزرسانی: 20 آذر 1403 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 2527

به "طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست ساده و آسان خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست ساده و آسان خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید