اشتباهات رایج در نگهداری مواد غذایی در یخچال که باعث خراب و فاسد شدن زودهنگام شدن آنها می شوند

به گزارش مجله دور زمین، ذخیره سازی نادرست مواد غذایی در یخچال

بسیاری از مردم زمانی که غذاهایشان را در یخچال قرار می دهند، بدون توجه به ترتیب و مکان، فقط به فکر جای دادن آنها هستند. این روش به نظر می رسد اشکال اساسی نداشته باشد، اما آگاهی از نحوه و مکان صحیح نگهداری غذاها در یخچال، می تواند عمر مفید غذا را افزایش دهد، طعم آن را بهتر کند و از رشد باکتری های مضر جلوگیری نماید.

اشتباهات رایج در نگهداری مواد غذایی در یخچال که باعث خراب و فاسد شدن زودهنگام شدن آنها می شوند

قرار دادن مواد غذایی به صورت بی نظم در یخچال

یخچال نقاط مختلفی با دماهای متفاوت دارد. درِ یخچال گرم ترین نقطه آن است و مناسب برای نگهداری چاشنی هایی مانند سس ها. مواد غذایی که به سرعت خراب می شوند باید در مرکز یخچال قرار گیرند تا فراموش نشوند. برای سازماندهی بهتر می توانید از سینی های چرخان بهره ببرید.

گوشت و ماهی باید در قفسه پایینی نگهداری شوند، اما باید در ظروف دردار قرار گیرند تا از نشت آب آنها به میوه ها و سبزیجات جلوگیری گردد. میوه ها و سبزیجات باید در کشوهای مخصوص نگهداری شوند تا تازگی و طعم خود را حفظ نمایند.

نگهداری چاشنی ها در یخچال

بسیاری از چاشنی ها حاوی موادی هستند که به طور طبیعی غذا را نگهداری می نمایند، مانند سرکه، شکر و نمک. بعضی چاشنی ها مانند سس ورچستر و سس سویا حتی به تخمیر احتیاج دارند. بنابراین، این مواد را می توان در کابینت نگهداری کرد و احتیاجی به فضای یخچال ندارند. این کار می تواند فضای بیشتری برای نگهداری مواد دیگر در یخچال فراهم کند.

نگهداری غذا در قوطی های اصلی

هیچ وقت غذا را در یخچال در همان قوطی ای که خریداری شده نگهداری نکنید. بهتر است غذا را در ظروف شیشه ای با در محکم نگهداری کنید تا طعم آن بهتر حفظ گردد و مدت زمان بیشتری تازه بماند.

نگهداری پیاز در یخچال

نگهداری پیاز در یخچال باعث نرم و مرطوب شدن آن می گردد. پیاز باید در جایی خشک و خنک با جریان هوا نگهداری گردد. بعد از برش پیاز، می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید، اما در کیسه یا ظرفی مهر و موم شده.

نگهداری طولانی مدت به جامانده غذا

به جامانده غذاها باید در کمتر از یک هفته مصرف شوند. بهتر است غذا را ظرف دو ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید و در صورت امکان، در ظرف های مهر و موم شده نگهداری کنید تا از آلودگی متقاطع جلوگیری گردد.

نگهداری گوجه فرنگی و خیار در یخچال

خیارها نباید در یخچال عرق نمایند زیرا باعث نرم شدن آنها می گردد. آنها را در جایی گرمتر یخچال، مانند درِ یخچال، نگهداری کنید. گوجه فرنگی ها را تا زمانی که کاملاً رسیده نشده اند، در دمای اتاق نگهداری کنید.

شستن میوه ها و سبزیجات قبل از یخچال گذاری

شستن میوه ها و سبزیجات قبل از قرار دادن در یخچال می تواند باعث تسریع فرآیند پوسیدگی گردد. بهتر است آنها را درست قبل از مصرف بشویید.

نگهداری تخم مرغ در درِ یخچال

درِ یخچال گرم ترین نقطه است و برای نگهداری تخم مرغ مناسب نیست. تخم مرغ ها را در بخش پشتی یخچال نگهداری کنید.

نگهداری نادرست گوشت

گوشت باید در پایین ترین قفسه یخچال و در ظروف دردار نگهداری گردد تا از نشت آب آن به دیگر مواد غذایی جلوگیری گردد.

نگهداری نان در یخچال

نگهداری نان در یخچال عمدتاً به علت واکنش های شیمیایی و ساختار هندسی آن باعث خراب شدن نان می گردد. آرد نان حاوی دانه های نشاسته ای است که مولکول های آن به نوعی ساختار هندسی خاص تشکیل می دهند. آب، ساختار کریستالی این هندسه را می شکند.

با این حال، وقتی نان خنک می گردد، ساختار کریستالی دوباره شکل می گیرد. این فرآیند به صورت مکرر اتفاق می افتد، با تجزیه و تشکیل دوباره ساختار نشاسته، بسته به مقدار قرار گرفتن نان در معرض سرما. با نگهداری نان در یخچال این فرآیند را مختل می نماید و باعث می گردد نان زودتر خشک و کهنه گردد. اگر نان را در جایی مانند کشو یا جعبه نان نگهداری کنید که شرایط مناسبتری دارد، نان مدت طولانی تری تازه می ماند.

بعلاوه، نان تازه نانوایی معمولاً در کیسه های کاغذی به جای کیسه های پلاستیکی باید قرار داده گردد. قرار دادن نان در پلاستیک می تواند باعث تعریق نان گردد که ممکن است باعث رشد کپک گردد. این مسئله به خصوص زمانی بیشتر رخ می دهد که نان را از یخچال خارج می کنید.

قرار دادن غذا بدون درپوش در یخچال

قرار دادن غذا بدون درپوش در یخچال می تواند باعث آلودگی متقاطع و تغییر طعم غذاها گردد. بهتر است غذاها را در ظروف دردار نگهداری کنید.

استفاده از ظروف نادرست برای نگهداری غذا

استفاده از ظروف پلاستیکی غیر شفاف می تواند باعث فراموش شدن محتویات آنها و خراب شدن غذا گردد. برترین راه استفاده از ظروف شیشه ای با در محکم است.

منبع: یک پزشک
انتشار: 25 تیر 1403 بروزرسانی: 25 تیر 1403 گردآورنده: dorezamin.ir شناسه مطلب: 2465

به "اشتباهات رایج در نگهداری مواد غذایی در یخچال که باعث خراب و فاسد شدن زودهنگام شدن آنها می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اشتباهات رایج در نگهداری مواد غذایی در یخچال که باعث خراب و فاسد شدن زودهنگام شدن آنها می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید